Félidőben cserélték le a horvát válogatott csapatkapitányát, miután kiderült, hogy koronavírusos

Ezt olvasta már?

Domagoj Vidáról már az elutazása előtt megírták, hogy koronavírusos lehet, valamiért mégis pályára lépett szerda este.

Koronavírus – a második hullám, a második lezárás

A sokak által vártnál később, de november közepén a magyar kormány is úgy döntött, korlátozások bevezetésével próbálja megfékezni a koronavírus-járvány második hullámát. A döntés pillanatában napi ötezer új fertőzöttet azonosítottak, és jobbára 50 és 100 között járt a vírus következtében 24 órán belül elhunytak száma. Az első lépés részleges lezárást jelent, de kérdés, hogy ez mennyire hatékony. Kövesse híreinket!

Felkészülési mérkőzésen Isztambulban fogadta Törökország a vb-döntős horvátokat. A 3-3-ra végződő meccs nem csak azért volt maradandó élmény, mert fordulatos lett, hanem a koronavírus miatt is egészen szokatlan módon zajlott le egy csere: a horvátok csapatkapitánya, Domagoj Vida a félidőben tudta meg, hogy pozitív a koronavírustesztje, ezért nemcsak nem mehetett ki a második félidőre, hanem külön kell válnia a társaitól.

A helyzet azért is érdekes, mert Vidáról már a meccs előtt azt írta a horvát sajtó, koronavírusos, valamiért mégis elutazott és pályára is lépett. Egyelőre nem tudni, megfertőzött-e valaki a horvát válogatottból, ahogy a törökök is várhatják a teszteredményeket.

Az eredmények a magyar válogatott sorsát is befolyásolhatják: Törökország jövő hét szerdán a Nemzetek Ligájában csap össze Budapesten a magyar csapattal.

A magyar válogatott nem játszott ezen a játéknapon barátságos meccset, ugyanis tétmeccsünk van: csütörtök este 20:00-tól Izland ellen lépünk pályára az Eb-szereplést eldöntő meccsen.

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában