Felakasztva találták meg az eltűnt fehérorosz aktivistát egy parkban

Ezt olvasta már?

A rendőrség gyilkosság miatt nyomoz.

Holtan találták meg Kijevben Vitalij Sisovot, azt a fehérorosz aktivistát, aki a Lukasenka-diktatúra üldözése elől Ukrajnába menekülő fehéroroszokat segítette szálláshoz és munkához jutni – számolt be a Reuters.

Az ukrán rendőrség szerint Sisovot kedden kora reggel találták meg egy kijevi parkban egy fára felakasztva. A férfi hétfőn tűnt el, amit az élettársa jelentett be a hatóságoknál.

A rendőrség közölte, hogy gyilkosság gyanúja miatt indítottak büntetőeljárást, minden lehetőséget megvizsgálnak, beleértve az öngyilkosságnak álcázott gyilkosságot is.

Mindez az után történt, hogy az olimpián a saját edzői elrabolták Kriszcina Cimanouszkaja fehérorosz futónőt, és megpróbálták felkényszeríteni egy Fehéroroszország felé tartó repülőgépre.

Kiszivárgott egy hangfelvétel is, amelyen állítólag két sportvezető azt mondja Cimanouszkajának, hogy szamárság volt szembeszállnia az edzőivel, mert emiatt sokan elveszíthetik majd az állásukat. „Haza kell menned” – mondták a sportolónőnek a fehérorosz küldöttség meg nem nevezett tagjai. Egy másik hangfelvétel szerint pedig azzal is megfenyegették őt, ha nem tér haza önként,

hamarosan öngyilkos lehet.

A sportolónő végül eljutott a tokiói lengyek nagykövetségre, a férje pedig Ukrajnába menekült.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Legfrissebb a témában

- Advertisement -spot_img

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -spot_img