A szezonnyitó Forma-1-es Bahreini Nagydíjat részletesebben kivesézzük a Vezess Csapatrádió következő adásában. Tarts velünk hétfőn este 19 órától a YouTube-csatornánkon!

Akár a kettős dobogó is elérhető lett volna a Red Bull számára a Forma-1-es Bahreini Nagydíj, helyette az utolsó körökben drámai fordulatot vett a csapat futama, ugyanis Max Verstappen és Sergio Pérez is kiesett.

A verseny leintése után a csapatfőnök Christian Horner megerősítette, hogy mindkét pilóta vesztét az üzemanyagpumpa meghibásodása okozta, viszont a probléma forrását még nem találta meg a csapat, egyelőre ők is csak találgatnak.

„Úgy nézett ki, erős pontszerzéssel zárjuk a napot, de ez hirtelen megfordult az utolsó pár körben” – jegyezte meg. „Nehéz feldolgozni, hogy nulla ponttal zártuk a hétvégét, de pozitívum, hogy versenyképes autónk van. A verseny több pontján is a győzelemért harcoltunk.”

„Gyorsan meg kell oldanunk ezeket a problémákat, még ha hosszú is az idei szezon. Magunk mögött kell hagyni ezt a hétvégét, és a következőre koncentrálni” – tekintett előre Horner.

A Red Bull tanácsadója, Dr. Helmut Marko a német Sky Sports F1-nek elárulta azt is, hogy a technikai hiba következtében nem jutott elég üzemanyag a motorba, ezen felül Verstappen szervókormány-problémával is küzdött, amit az emelő okozhatott a korábbi kerékcserénél.