“Én eladtam volna Messit a nyáron” – Az ideiglenes elnök elárulta, miért szabadult volna meg az argentin klasszistól

Ezt olvasta már?

A rövidre sikeredett, ám annál mozgalmasabban telt felkészülési időszak egyik szappanoperája volt Lionel Messi távozási ügye a katalánoktól: mint ismert, az argentin játékos átigazolási kérelem formájában kijelentette: szeretné elhagyni csapatát.

(A legfrissebb hírek itt)

Minderre végül azért nem került sor, mert a gránátvörös-kékek akkori, ám azóta lemondott elnöke, Josep Maria Bartomeu kijelentette, esze ágában sincs megszabadulni Messitől, ha csak valaki ki nem fizeti a szerződésében szereplő 700 milliós kivásárlási záradékot.

Érthető módon ekkora összeget még az olyan, amúgy dúsgazdag klubok képviselői sem voltak hajlandóak letenni az asztalra, mint a Manchester City, vagy a PSG, kiváltképp, hogy az említett szerződés jövőre lejár, így az argentinok történetének egyik legikonikusabb figurája ingyen is megszerezhetővé válik.

Messi végül maradt, mert marasztalták, máshogy tett volna azonban a Bartomeu lemondását követően elnöki feladatokkal ideiglenesen megbízott Carles Tusquets, aki elárulta, ő útjára engedte volna a futballistát:

Ha gazdasági szempontból nézem a helyzetet, én eladtam volna Messit a nyáron. A klub rengeteget spórolt volna a játékosbéreket tekintve, és az érte kapott összeg is jól jött volna.

Tusquets kijelentése aligha nevezhető meglepőnek, lévén Messi heti bére mintegy 500.000 eurót tesz ki, amely – a koronavírus okozta nehézségeket figyelembe véve – súlyos teher gazdasági szempontból.

Nemrégiben drasztikus, a játékosok fizetésének csökkentését lehetővé tévő intézkedéseket hoztak a klub elöljárói, és az elnöki feladatokat átmenetileg ellátó szakember elmondta, januárban nem tudnak fizetést adni a játékosoknak – derül ki az nso cikkéből.

A helyzet, akárcsak a többi, hasonlóan nehéz helyzetben lévő klubnál, abban az esetben javulhat, ha ismét nézők lehetnek a lelátókon, látva azonban a koronavírus és az emberek közti „kötélhúzó versenyt”, megsaccolni is nehéz, mikor kerülhet erre sor úgy, hogy stabil anyagi bevételi forrásként számíthassanak e bevételre a klubok.

(Ez is érdekelheti: Újabb elismerésben részesült: Szoboszlai lett a hónap játékosa a Salzburgnál)

Blikk Megmondó

EXTRA AJÁNLÓ
Kiderült! Így éreznek a magyarok a sportolással kapcsolatban (x)
Olcsóbban és gyorsabban intézné a bevásárlást? Ezt a módszert érdemes kipróbálni (x)

Legfrissebb a témában

Még több hasonló cikk a témában