Elhunyt Carlos Reutemann

Ezt olvasta már?

 Az egykori Formula-1-es ezüstérmesről májusban érkezett először rossz hír: emésztőrendszeri vérzés és romló veseműködés miatt intenzív osztályra került. Bár a hónap végén kiengedték onnan és a kórházat is elhagyta, júniusban visszakerült az intenzívre. Egy újabb belső vérzés következtében állapota rosszabbodott az elmúlt 24 órában, szerdán pedig lánya közölte a tragédia hírét.

„Apám békében és méltósággal távozott, miután bajnokként küzdött, erős és nemes szívvel, mely a végéig elkísérte. Büszke és áldott vagyok, hogy ilyen apám volt. Tudom, hogy el fog kísérni engem életem hátralevő valamennyi napján, amíg újra nem találkozunk az Úr házában” – írta a közösségi médiában Cora Reutemann.

 

Carlos Reutemann 1972 és 1982 között volt aktív a Formula-1-ben, és bár világbajnoki címet nem szerzett, az élversenyzők közé tartozott, aki a legnevesebb csapatoknál versenyzett: a Brabham, a Ferrari, a Lotus és Williams pilótájaként 12 futamgyőzelmet és 45 dobogós helyezést ért el. Háromszor harmadik, egyszer pedig második lett a világbajnokságban: az 1981-es szezonban egyetlen pont választotta el a címet megnyerő Nelson Piquet-től.

Szokatlan, hogy versenyzői pályafutása után politikai karriert választott: Sante Fe állam kormányzója és szenátor volt. Sokak szerint Argentína elnöki székéért is eséllyel indulhatott volna, de ezért a tisztségért sosem szállt versenybe. Nyugodjék békében! 

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Legfrissebb a témában

- Advertisement -spot_img

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -spot_img