Ekl-selejtező: FK Rigas–Puskás Akadémia – NSO

Ezt olvasta már?

Rigától 40 kilométerre, Jurmalában fogadja az FK Rigas FS a Puskás Akadémiát az Európa-konferencialiga második selejtezőfordulójának első mérkőzésén. Kövesse a mérkőzés eseményeit folyamatosan frissülő szöveges közvetítésünk segítségével, szóljon hozzá, mondja el a véleményét!


Hirdetés

Hornyák Zsolt (balra) kellemetlen harcmodorú ellenfélre számít (Fotó: Török Attila)

EURÓPA-KONFERENCIALIGA, SELEJTEZŐ
2. FORDULÓ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
FK Rigas FS (lett)–Puskás Akadémia 3–0 – élőben az NSO-n!

Jurmala,  Slokas Stadion, 120 néző, Vezeti: Kikacseisvili (Gaiszonia, Elikasvili) – grúzok
FK Rigas FS: Cerniauskas – Savalnieks, Jagodinskis, Lipuscek, Sorokins – Simkovic, Strumia, Sarics – Freisenbichler, Lemajics, Deocleciano. Vezetőedző: Viktors Morozs
Puskás Akadémia:
Tóth B. – Nagy Zs., Stronati, Joao Nunes, Spandler – Slagveer, Van Nieff – Komáromi, Plsek, Kiss T. – Corbu. Vezetőedző: Hornyák Zsolt
Gólszerző: Lemajics (8., 24. – a másodikat 11-esből), Freisenbichler (18.)

PERCRŐL PERCRE

24. perc:Lemajics higgadtan a jobb alsó sarok lőtte a tizenegyest, Tóth Balázs balra vetődött. 3–0.

23. perc: Újabb hazai szöglet… Megint Simkovics adja be, középen eltűnik egy lett támadó, a játékvezető tizenegyest ad, Spandler pedig sárgát kap.

22. perc: Sorokins  felívelésével Freisenbichler törhetett kapura, 17 méterről ballal lőtt is, Tóth Balázs fogta a labdát.

21. perc: Nagy Zsolt jobbról ballal adta be a labdát, de senkinek nem volt középen.

18. perc:  Ott a második… Deocleciano harcolt ki szögletet. Balról Simkovics adta be, Freisenbichler robbant be az ötös bal sarkánál, és védőjét megelőzve a rövid felsőbe csúsztatott, 2–0!

16. perc: Először van hosszabb ideig a letteknél, egy újabb jobbról érkező beadást végül Nagy Zsolt csúsztat ki oldalra.

12. perc: A gól után is agresszív letámadással operál a Rigas, ami nem nagyon ízlik a PAFC játékosainak.

9. perc: Itt a válasz – majdnem… Kiss Tamás lőtt az ötösről a léc alá, de lesen kapta a labdát… 

8. perc: Vezetnek a lettek! Az első hazai támadás rögtön gólt is hozott: a jobb oldali szögletzászlótól érkező beadást Lemajics a földre fejelte, a labda pedig a vetődő Tóth mellett a kapu jobb oldalába pattant, 1–0!

7. perc:  Formás akció futott a jobb oldalon, de Nagy Zsolt beadását kifejelték a védők.

6. perc:  Plsek forgolódott a tizenhatos előterében, majd 20 méterről ballal lőtt, a kapu bal alsó sarka mellé.

4. perc:  Kiss Tamás rúgta meg Lipusceket, járt a szabadrúgás.A lettek védőjét ápolni kell, de tudja folytatni.

3. perc: Nagy Zsolt hosszú ívelését húzta  le a lett kapus.

2. perc:  Komáromi került a földre a bal oldalvonal mellett, a játékvezető nem sípolt.

1. perc:  A kékben játszó hazaiak kezdték a mérkőzést.

Köszöntjük olvasóinkat! A csapatok  már túl vannak a bemelegítésen. Alább a Puskás Akadémia játékosai készülnek a mérkőzésre.

Készül a Puskás Akadémia a mérkőzésre (Fotó: Borsos László)

ELŐZMÉNYEK, ÉRDEKESSÉGEK

A Puskás Akadémia vezetőedzője, Hornyák Zsolt az FK RFS elleni meccset megelőző hivatalos sajtótájékoztatón elmondta, szó sem lehet arról, hogy lebecsüljék a soros riválist.

„Hasonlóan fiatal klub vagyunk, mint az ellenfelünk, kevés tapasztalatunk van a nemzetközi színtéren, de az elvárás óriási. Az RFS konszolidált együttes, biztosan kemény vetélytárs lesz, agresszívan, magasan védekezik és támad le. Az első selejtezőkör párharcából hosszabbítás után jutott tovább, s láthattuk, mennyire jó rögzített játékhelyzetekből, a feröeriek ellen négyszer talált be pontrúgásból – ha elhárítjuk ezt a veszélyforrást, eredményesek lehetünk. Kijár a maximális tisztelet az ellenfélnek, s bár a stílusa vélhetően kellemetlen lesz, szeretnénk megoldani az előttünk álló feladatot, jó eredményt akarunk elérni” – fogalmazott Hornyák Zsolt, a Puskás Akadémia vezetőedzője a találkozó előestéjén tartott hivatalos sajtótájékoztatón.

A lett sajtót nem hozza lázba az FK RFS csütörtöki Európa-konferencialiga-mérkőzése, a találkozót beharangozó portál szerint a jelentős igazolásokat nyélbe ütő Puskás Akadémia a párharc esélyese. 

Az már a mérkőzést megelőző, szerdai sajtókonferencián egyértelmű volt, hogy az FK Rigas FS csütörtöki Európa-konferencialiga-mérkőzése nem különösebben mozgatja meg a helyieket. A szervezők jelezték, nagyon kevés szurkolót várnak a találkozóra, két héttel ezelőtt az első selejtezőkörben 352 néző előtt fogadták a feröeri KÍ-t, de az is beszédes, hogy lapunkon kívül csupán egy helyi médium képviseltette magát az eseményen – hiába, az országban a jégkorong és a kosárlabda is kenterbe veri a futballt népszerűségben. Mindezek tükrében talán nem meglepő, hogy a lett médiában nem szenteltek kolumnás cikkeket a Puskás Akadémia elleni összecsapás beharangozásának. Bővebben a lett sajtó várakozásairól.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Legfrissebb a témában

- Advertisement -spot_img

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -spot_img