Egyelőre nem léphet be Ausztráliába Novak Djokovic

Ezt olvasta már?

Nagy felháborodást okozott, hogy a teniszező különengedélyt kapott, hogy részt vegyen az Australian Openen.

Vízumproblémák miatt megtagadták a belépést Novak Djokovicstól Ausztráliába – írta a The Times.

A teniszező gépe magyar idő szerint szerda délután landolt Melbourne repülőterén, miután különengedélyt kapott, hogy beutazhasson az országba az Australian Openre. A fő bizonytalanságot a teniszező körül az okozta, hogy a rendezvény szervezői minden résztvevőtől elvárják, hogy be legyen oltva a koronavírus ellen, Djokovic azonban – a magánélete védelmére hivatkozva – továbbra sem hozta nyilvánosságra, beoltatta-e magát, vagy sem.

A döntés nagy botrányt okozott Ausztráliában, ahol a 16 év feletti lakosság 90 százaléka már két vakcinát kapott a koronavírus ellen. Scott Morrison ausztrál miniszterelnök azt közölte, hogy bizonyítékokat vár a világelsőtől. A kormányfő azt mondta, ha ez nem következik be, akkor

nem tesznek kivételt, és máris felülhet a hazafelé tartó gépre.

Djokovicsot haza ugyan még nem küldték, viszont egyelőre fennakadt az útlevélvizsgálaton. A The Times szerint ugyanis csapatának egy tagja olyan vízumtípust igényelt, ami nem érvényes azokra, akik orvosi felmentést kaptak az oltást alól. A hibát az ausztrál határőrség akkor fedezte fel, amikor a teniszező gépe még a levegőben volt.

Az ausztrál hatóságok irányelvei alapján az kaphat felmentést az oltás alól, akinek akut egészségügyi problémája van, ideértve a műtéten átesett embereket, valamint azokat is, akik utóbbi hat hónapban átestek a koronavírus-fertőzésen, vagy súlyos mellékhatást váltott ki náluk egy korábbi koronavírus elleni vakcina.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Legfrissebb a témában

- Advertisement -spot_img

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -spot_img