Djokovic mindenkit meglepett vallomásával | 24.hu

Ezt olvasta már?

A világelső, címvédő szerb Novak Djokovic lesz Matteo Berrettini ellenfele a wimbledoni tenisztorna férfi fináléjában, miután a pénteki második elődöntőben három szettben legyőzte Denis Shapovalovot.

A 34 éves szer, aki a rekordbeállítást jelentő 20. egyéni GS-trófeájára hajt, szoros találkozót vívott 22 éves riválisával, de a fontos pontoknál jobban koncentrált, és 2 óra 47 perc alatt nyert az ATP-rangsorban 12. kanadai teniszező ellen.

Denis az első két szettben jobb volt nálam

– vallotta be őszintén Djokovic.

„Ez a legfontosabb bajnokság számomra. Itt mindig megpróbálom a legtöbbet kihozni magamból, és meglátom, mi történik. Kiváltságosnak érzem magam, hogy a szeretett sportágamban történelmet írhatok. Ez inspirál. Mégis kiegyensúlyozottnak kell maradnom, tisztában kell lennem azzal a pillanattal, amelyben vagyok. csak a következő meccsre szabad koncentrálnom mindig.”

Djokovic hetedszer jutott döntőbe Wimbledonban, eddigi fináléi közül ötször győzött.

Ha sikerülne megszereznie hatodik wimbledoni trófeáját, a trófeák tekintetében utolérné Roger Federert és Rafael Nadalt.

Ráadásul akkor egy esetleges US Open-sikerrel a harmadik teniszező lenne, aki ugyanabban a naptári évben mind a négy Grand Slam-tornán győzne. Erre korábban, csak az amerikai Donald Budge (1938), majd kétszer az ausztrál Rod Laver (1962, 1969) volt képes.

Ráadásul még megnyerhetné az olimpiát is, ilyen ötös bravúrra eddig csak Steffi Graf voltképes, még 1988-ban.

Wimbledon, férfi egyes, elődöntő
Djokovic (szerb, 1.) – Shapovalov (kanadai, 10.) 7:6 (7-3), 7:5, 7:5
Berrettini (olasz, 7.) – Hurkacz (lengyel, 14.) 6:3, 6:0, 6:7 (3-7), 6:4

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Legfrissebb a témában

- Advertisement -spot_img

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -spot_img