Dárdai a következő szezonra is marad a Herthánál

Ezt olvasta már?

Az még nem dőlt el, hogy az első csapattal vagy az utánpótlással dolgozik majd.

Gól nélküli döntetlent játszott hazai pályán a Hertha BSC szombaton a Kölnnel, ezzel bebiztosította, hogy a következő szezonban is a német labdarúgó-bajnokság élvonalában szerepel majd. A csapat vezetőedzője, Dárdai Pál a Nemzeti Sportnak elmondta: a sikert megünneplendő, a sajtófőnök egy doboz kubai szivarral ajándékozta meg, a játékosok pedig egy háromliteres üveg borral. „Azt azért szeretném hangsúlyozni, hogy nem egyedül ittam meg” – mondta a lapnak a tréner.

Az ünneplésről annyit mondott még, hogy abban a szállodában zajlott, amelybe április végén – amikor kiderült, hogy a klubból többen, köztük Dárdai is – koronavírusosak, beköltöztek. „Úgy hallottam, a kemény mag reggel hatig bírta, én hajnali kettőkor nyugovóra tértem. Legutóbb kétezertizenkettőben szilveszterkor voltam fenn ilyen sokáig.”

„Amit elvállalok, megcsinálom” – jelentette ki arra a felvetésre, hogy teljesítette, amit a január végi kinevezésekor megígért. Akkor az U23-as csapattól hozták fel ismét a felnőttekhez, mert nem voltak elégedettek a tavaly áprilisban szerződtetett Bruno Labbadia munkájával. Dárdai az elmúlt hónapokban újra egységbe kovácsolta a játékosokat, az együttese nyolc meccs óta veretlen, és sikerült kivívnia a bennmaradást.

Az elmúlt időszak összefoglalását így zárta: „Amikor átvettem a csapatot, tudtam, kizárólag veszítenivalóm van. Amit az elmúlt huszonnégy évben felépítettem Berlinben, sérült volna, ha kiesünk. Mondhatom, nem csupán a csapatot, a saját hátsómat is megmentettem azzal, hogy elkerültük a kiesést.”

A jövőjéről azt mondta Dárdai, hogy van szerződése a Herthával, a következő idényben is a berlinieknél dolgozik,

de hogy az első csapatnál vagy az utánpótlásban, majd a vezetők eldöntik”.

Szóba került az interjúban a szakember középső fia, Márton is, akinek neve a magyar válogatottnál is forgott. Erről szólva Dárdai azt mondta: „Szerintem szép jövő vár rá. A válogatottságról azonban korai beszélni. Azért, mert van tíz Bundesliga-meccse, még nem kell őt címeres mezben látni. Majd ha lesz nyolcvan, esetleg akkor. Tizenkilenc éves, a tanulás mellett arra kell figyelnie, hogy helyén kezelje a dolgokat.”

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Legfrissebb a témában

- Advertisement -spot_img

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -spot_img