Chelsea: a brit kormány mégis engedélyezi a klub eladását Abramovic

Ezt olvasta már?

Csütörtökön az Egyesült Királyság kormánya súlyos szankciókat szabott ki a Chelsea milliárdos orosz tulajdonosára, Roman Abramovicsra, így a klubra is. Az egyik legfőbb pont az volt, hogy felfüggeszti a Chelsea eladásának folyamatát, pénteken azonban megváltoztatták a döntést.

Abramovics mégis eladhatja a klubot (Fotó: Getty Images)

Csütörtökön az Egyesült Királyság az országban lévő teljes vagyona befagyasztásával büntette meg a Chelsea tulajdonosát, Roman Abramovicsot. Az ok természetesen az orosz-ukrán háború. A határozat kimondta, hogy a londoni futballklub egy speciális licenc alapján továbbra is működtethető, a korábban bejelentett eladási folyamatot azonban felfüggesztették.

Később egyre több szankcióra derült fény: a megkötések miatt jelen állás szerint a Chelsea nem igazolhat játékosokat, nem hosszabbíthat szerződést a lejáró szerződésű futballistáival, nem adhat el jegyeket a hazai mérkőzéseire, nem értékesíthet semmilyen terméket, vagyis gyakorlatilag nem tehet szert semmilyen bevételre.

Ezt követően megjelentek olyan sajtóhírek, miszerint Abramovics mégis eladhatja a klubot, amennyiben bizonyítani tudja, hogy ebből semmilyen anyagi hasznot sem szerezne. Az orosz tulajdonos korábban hivatalos közleményben jelezte, hogy a teljes összeget az ukrajnai károsultaknak ajánlaná fel.

Ennek megerősítése a pénteki fejlemény is, hiszen a brit kormány úgy döntött, hogy Abramovics megkapja a „zöld lámpát”, s mégis eladhatja a klubot – bizonyos feltételek mellett. Az orosz tulajdonos a jövő hét végéig fogadhatja a Chelsea-ért érkező ajánlatokat. 

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában