Barcelona: Xavi kifakadt, szerinte a játékosoknak gondolniuk kellene a klubra | Goal.com

Ezt olvasta már?

17:22 CET 2022. 01. 19.

Nyerj az Unibeten, fogadj a meccsekre kockázat nélkül! 10 000 Ft bónusz + 10 000 Ft ingyen fogadás vár Rád! Regisztrálj most! (x)

Ahogy korábban beszámoltunk róla, Ousmane Dembélé és a Barcelona között igencsak paprikás a helyzet. Sokáig úgy tűnt, hogy a francia játékos hosszabbíthat, azonban irreális bérigénye miatt – a támadó 30 millió eurós évi fizetést, valamint 45 millió eurós aláíráspénzt szeretne – még sem olyan biztos, hogy sor került az új kontraktus aláírására. Ami rossz hír a katalánok számára, hiszen a 2017-ben 140 millió euróért igazolt játékos szerződése idén nyáron lejár, így jelenállás szerint júniusban ingyen távozhat.

A Barcelona viszont nem nézi tétlenül, hogy egyik legnagyobb értéke ingyen elhagyja a klubot, a gránátvörös-kékek két napos ultimátumot adtak a játékosnak: vagy elfogadja a klub új ajánlatát, vagy pedig még a télen megválnak tőle.

A játékos ügynöke szerint a spanyolok le sem ülnek tárgyalni Dembélével, csak fenyegetőznek. Ami szerinte tilos, és elfoghatatlan, és ez a fajta nyomásgyakorlás velük szemben nem fog működni.

Xavi is megszólalt az ügyben:

“A helyzet végtelen egyszerű: vagy újít, vagy távozik. Ha Ousmane nem hosszabbít, akkor még időben megoldást kell találnunk. Senkinek sem könnyű, de Mateu öt hónapja tárgyal a játékossal és az ügynökével. Sajnos nem várhatunk tovább. Nagyon őszinte voltam vele, tudja, milyen helyzetben vagyunk. Muszáj meghoznunk a döntést mielőtt kifutunk az időből.”

A katalánok vezetőedzője kitért a játékos bérigényére is:

“Sajnos korlátozottak a lehetőségeink, nem tudunk nagy fizetéseket adni. Dembélének a klubra is gondolnia kell.”

A spanyol liga 98 millió eurós fizetési korlátot szabott meg a katalánoknak, ami jelentős csökkenés a tavalyi 382 millió eurós fizetési kerethez képest. Xaviéknak ezt is figyelembe kell venniük, mikor leülnek tárgyalni a játékosokkal.

Ne csak nézd a kedvenc csapatod, hanem fogadj is az eredményre.

Az Athletic Bilbao-Barcelona kupameccsen a hazai győzelem 3.25, a döntetlen 3.35, míg a vendégsiker 2.25-szörös pénzt fizet. (x)

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában