Alig van bevethető játékosa, mégis játszania kell a Fradinak a BL-ben

Ezt olvasta már?

Mindössze egy mérkőzést tudott lejátszani a Ferencváros a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörében (hazai 26-25-ös vereség a Rosztov-Don ellen), ugyanis amikor szeptember közepén Norvégiába utazott a csapat, akkor két játékosnak is pozitív lett a koronavírustesztje – ők később is utazhattak haza, míg itthon további fertőződések derültek ki.

Mivel a Fradi karanténba vonult, elmaradt a Kristiansand, a Szombathely és a Metz elleni mérkőzés is, az elmúlt hetet pedig többen is a válogatottak edzőtáborában töltötték. A hétvégén következne a dán bajnok Esbjerg elleni BL-meccs, a magyar klub halasztást kért, az európai szövetség ugyanakkor nem ment bele ebe, derül ki a fradi.hu cikkéből.

„Mivel nagyon kevés hadra fogható játékosunk maradt, ráadásul nekik is ki kellett hagyniuk csaknem két hetet, halasztást kértünk az Európai Kézilabda Szövetségtől, de ezúttal nem adta erre áldását.

Megértjük a döntést, hiszen később sem lenne egyszerű bepótolni az elmaradt találkozókat, de a helyzetünk ettől még igencsak nehéz.

Úgy készülünk, hogy minden hadra fogható kézilabdázónkat benevezve lépünk pályára a dán bajnok otthonában…” – mondta Bognár László, a kézilabda szakosztály ügyvezető igazgatója.

A klub eddig még nem kommunikálta, hogy mely játékosok dőltek ki, így azt sem tudni, kik azok, akik bevethetőek lesznek majd a vasárnapi mérkőzésen. A tervek szerint a Ferencváros péntekig itthon készül, majd szombaton utazik Dániába.

Két pozitív teszt a férfiaknál

A ferencvárosi férficsapatot sem kíméli a vírus, két játékosnak is pozitív lett a teszteredménye. Bár a többiek negatív eredményt produkáltak, mindenki karanténba vonult, így elmarad a szerdai, Gyöngyös elleni bajnoki.

Kiemelt kép: MTI/Illyés Tibor

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában