A Red Bull biztos benne, nem volt szándékos a Mercedes szabályszegése — F1VILÁG.HU

Ezt olvasta már?

Lewis Hamiltont szombaton fosztották meg a pénteki időmérőn elért első helyétől, kiderült ugyanis, autójának hátsó szárnya nem felel meg a technikai szabálykönyvben foglaltaknak.

A Mercedes hátsó szárnya elbukott az FIA időmérőt követő terheléses tesztjein, így a címvédő a mezőny végéről volt kénytelen rajtolni a sprintkvalifikáción, amit végül az 5. helyen fejezett be.

Horner biztos benne, a Mercedes nem szándékosan szegett szabályt.

„A csapatok nem úgy terveznek dolgokat, hogy szándékosan szabályt szegjenek, hiszen az nyilvánvalóan illegális lenne” – mondta a szakember a Sky Sports F1 televíziónak. „Senki sem tervezne szándékosan úgy valamit, hogy azzal szabályt szegjen. Az nagyon piszkos dolog lenne.”

„A mérnökök mindig is a határokat fogják feszegetni, és ha megnézzük ezeket a szabályokat, olyanok, mint egy enciklopédia. Próbáljuk lefordítani és értelmezni őket, a mérnökök pedig mindig a határokat fogják feszegetni, és ezt láthattuk idén is.”

„Ellenünk is felléptek már, a Mercedes ellen is felléptek már – és ez fejtörést okoz az FIA-nak, hiszen nekik kell felügyelni a dolgokat.”

Horner azt mondja, egyáltalán nem gondolja úgy, hogy a Mercedes előnybe került a szabályszegéssel.

„Nem tudom, mennyivel lépték át a határt… Nem lehetett jelentős érték… Viszont van egy teszt, amit teljesíteni kell. Kétlem, hogy ezen múlt az, hogy [Hamilton] megszerzi-e a rajtelsőséget az időmérőn, vagy sem.”

„Elképesztő végsebességük van. Beraktak egy új motort, ami nagyon erős, ha új. És aztán folyamatosan csökken a teljesítményük.”

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Legfrissebb a témában

- Advertisement -spot_img

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -spot_img