A Real Madrid nem volt méltó a Bajnokok Ligájához

Ezt olvasta már?

Zidane szerint a Sahtar elleni találkozón az első gólnál ők hibáztak és az önbizalmuk sem volt megfelelő a szerdai mérkőzésen, melyen az egyébként tartalékos ukrán együttes az első félidőben már 3-0-ra vezetett, végül 3-2-re nyert. 

Az a dolgom, hogy megoldást találjak a problémáinkra, mert ilyen mérkőzéseket nem engedhetünk meg magunknak. Ez egy rossz este volt, de meg kell próbálnunk a lehető legjobban felkészülni a szombatra

– utalt a rájuk váró, Barcelona elleni El Clásicóra, melyet megelőzően a Real egymás után kétszer kikapott.

Az aranylabdás középpályás Luka Modric csalódottan csak annyit jegyzett meg a lefújás után, hogy az első félidőben nem voltak méltók a Bajnokok Ligájához.

„Egyértelmű, hogy fejlődnünk kell, mert különösen az első félidőben semmi önbizalmunk nem volt. Tovább kell azonban lépnünk, és nem azon keseregni, mi volt”

– tette hozzá a horvát játékos.

Hansi Flick, a címvédő Bayern München vezetőedzője csapata hatékonyságát dicsérte azután, hogy a bajor együttes szerdán 4-0-ra legyőzte az Atlético Madridot a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének első fordulójában. A szakember a mérkőzés után kiemelte, nehéz dolguk volt, de nagyszerűen futballoztak, remek hatékonysággal játszottak, ő pedig nagyon elégedett. 

„Nagyon fontos, hogy megnyerd az első mérkőzésedet”

– fogalmazott a Bayernt augusztusban veretlenül BL-győzelemre vezető Flick.

A bajorok az első pillanattól kontrollálták a találkozót, a madridiak végig csak keresték a játékukat. 

Fizikálisan is remek állapotban vagyunk, az ilyen típusú mérkőzéseken nagyon fontos megnyerni az egy az egy elleni párharcokat. Megvolt a tervünk, amit hibátlanul megvalósítottunk, négy csodálatos gólt szereztünk

– nyilatkozott a vezetőedző. A müncheniek sorozatban a 12. BL-mérkőzésüket nyerték meg.

Antonio Conte úgy véli, csapata, az Internazionale szerda esti teljesítményére alaposan rányomta a bélyegét, hogy közvetlenül a Bajnokok Ligája-találkozó előtt derült ki: pozitív vírusteszt miatt nem játszhat a szélső védő Achraf Hakimi. Az augusztusban Európa-liga-döntős milánói csapat otthon 2-2-re végzett a Borussia Mönchengladbach ellen.

Délután ötkor kaptuk meg a hírt. Szerda reggelig velünk edzett, úgy készültünk, hogy játszani fog. Szembe kell néznünk ezekkel a problémákkal, felemelt fejjel kell pályára lépnünk, bármi is történik

 – mondta Conte, aki az elmúlt két hétben már hetedik játékosát veszítette el a vírus miatt.

Romelu Lukaku, aki sorozatban kilencedik nemzetközi kupameccsén talált be, és ezúttal két gól szerzett, úgy összegzett: csalódás ez az eredmény a számukra, és ennél jobb játékra is képesek. Meglátása szerint ugyanakkor tovább kell dolgozniuk, mentálisan pedig erősebbnek kell lenniük ebben a nehéz időszakban. 

„A védelemnek jobban kell teljesítenie, mert két gólt kaptunk a saját hibáink miatt. De túl sok gólhelyzetet is kihagytunk”

– ismerte el önkritikusan a belga támadó, aki a második félidőben előbb vezetést szerzett, majd a 90. percben egyenlített.

A BL-nyitányon mellette további három játékosnak –

Álvaro Moratának (Juventus), Angelinónak (RB Leipzig) és Kingsley Comannak (Bayern München)

– sikerült dupláznia.

.

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában