A magyar futballban egyre növekszik a káosz | Rangadó

Ezt olvasta már?

A PSG győzelme ellenére zaklatott volt Tuchel; Solksjaer elégedett az MU-val

Rendben, sajnálom, megpróbáltuk – reagált dühösen a játék minőségét erőltető felvetésekre. A német tréner szerint nehéz a helyzetük, sérültjeik is...

BL: segítő kezek, Rebrov a fejét fogta – képgaléria – NSO

HirdetésA Nemzeti Sportot a helyszínről tudósítja: Csillag Péter, Határ Dávid (szöveg), Pusztai Viola (videó) és Árvai Károly...

Juventus – Ferencváros – 1-1

Negyedik meccsét játssza a Ferencváros a 2020/2021-es Bajnokok Ligája csoportkörében, a magyar bajnok az olasz Juventushoz látogatott Torinóba. A G-csoportban szereplő Fradi az első fordulóban...

Barcelona: „Messi tudja, hogy tisztelem” – Griezmann tiszta vizet ö

Griezmann nem ért egyet korábbi mentorával (Fotó: AFP) HirdetésKissé megkésve ugyan, de Griezmann reagált a vádakra, s...

Egészen biztos, nem nyer népszerűségi versenyt a Diósgyőr és a DVSC, hisz mindkét klub játék nélkül zsebelt be három pontot azzal, hogy előbbi az Újpest, utóbbi épp a 28 koronavírusos futbalistájára hivatkozva halasztásért esedező Békéscsaba kérlemét utasította vissza, mondván: miért kellene halasztani, ha náluk is van hiányzó?Eközben a Budafok engedett a Honvéd kérelmének.

Egészen biztos, nem nyer népszerűségi versenyt a Diósgyőr és a DVSC, hisz mindkét klub játék nélkül zsebelt be három pontot azzal, hogy előbbi az Újpest, utóbbi épp a 28 koronavírusos futbalistájára hivatkozva halasztásért esedező Békéscsaba kérlemét utasította vissza, mondván: miért kellene halasztani, ha náluk is van hiányzó?

  • Az OTP Bank 9. fordulójára az Újpest FC szinte teljes felnőtt csapata korona-pozitív lett, ezért a klub a meccs elhalasztását kérte az MTK-tól. A kék-fehérek ebbe nem mentek bele, és a Megyeri úton gurítottak egy négyest a szabályok szerint az NBIII-as tartalékcsapatának játékosait mellőzni kényszerülő – nem lehetnek tagjai a 25 fős keretnek, így nincsenek nevezve az NB I-be, csak  november 11-e után lehet újranevezni őket –, így négy U19-es bevető Újpest ellen.
  • A 10. fordulóban az Újpest újra halasztást kért, mert még több korona pozitív esetet mutattak ki az első csapatnál, ezúttal a Diósgyőr nem ment bele a halasztási kérelmükbe. A lilák olyan kevesen maradtak, hogy ki sem tudtak állni, így ekkor már el sem utaztak. Az MLSZ szabályai szerint játék nélkül nyert 3-0-ra a hazai csapat.
  • Ugyanebben, a most hétvégén zajló 10. fordulóban a Honvéd öltöző is hasonló okok miatt kiürült, nem maradt bevethető játékosuk így a kispesti klub a Budafoktól kért halasztást. Az NB I újonca jobb fejnek tűnik, ott a klubvezetők belementek a találkozó elnapolásába.
  • Az NB II hétvégi fordulója előtt a nyolcadik helyezett Békéscsaba jelezte, hogy csapatukban 28 fő jelenleg is pozitív COVID-19 teszttel rendelkezik, ezért halasztást kértek a listavezető, Debrecentől. A DVSC nemet mondott, így adminisztratíve „otthon tartotta a három pontot”.

Sóval van aki a vírushelyzet miatt veszít három pontot, mert az ellenfele elutasítja a halasztási kérelmét, a másik meg jobb fej és enged a halasztásnak, ergo akár megnyerheti a meccset később. Másképp, miközben a Budafok sportszerűségből jelesre vizsgázott, az MTK, a  Diósgyőr és a Loki szurkolóit is megosztja a klubvezetésük döntése.

A haon.hu megkérdezte Szabó Pétert, a Debrecen elnökét, hogy ugyan már magyarázza el, miért nem voltak engedékenyebbek. „Miért kellett volna halasztani?” – idézi a megyei lap az ügyvezető első reakcióját, majd hozzátette, az elmúlt 5-6 meccsen a DVSC is 16-19 éves fiatalokat vetett be, akik nem csak epizódszerepeket kaptak, hanem végig is játszották a találkozókat és Kazincbarcikára úgy utaztak el, hogy 18 hiányzójuk volt.

Mi csak az MLSZ szabályozásához alkalmazkodtunk, míg azt nem mondják, hogy befagyasztják a bajnokságot, játszani fogunk, ha kell utánpótláskorú labdarúgókkal. A 20 év alatti játékosaink heti három meccset játszottak, és vasárnap is ott lettek volna a pályán. Az meg, hogy az utánpótlásunkból merítve is tudunk nyerni mérkőzéseket, szerintem nem a mi hibánk. Mi eddig sem kerestünk kifogást, ezután sem fogunk

– mondta el az elnök.

Alighanem az ellenfelek halasztási kérelmét visszutasító klubvezetők hasonlóan gondolkodnak. A kérdés csak az,

milyen bajnokság az, ahol a végeredményt, ad abszurdum a feljutás és kiesés kérdését az befolyásolja, ki jó fej, ki kevésbé? Ahol bármilyen okból is, de tokkal vonóval borul az egyenlő feltételek és esélyek sport alapvetés, hiszen pusztán aktuális érdekből, vagy szerencséből kifolyólag az egyik fél előnybe kerül a másikkal szemben? 

(Kiemelt kép: 1912elore.hu)

Az MLSZ halasztásra vonatkozó szabálya:

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) 20/2020 (09.11.) számú hivatalos értesítőjében az ELN-149/2020 (09.11.) számú határozat szabályozza a lehetséges halasztásra vonatkozó rendelkezéseket. E szerint:

  • A sportszervezet a halasztásra vonatkozó kérelemben javaslatot köteles tenni az elhalasztott mérkőzés lejátszásának időpontjára, amely nem lehet későbbi, mint 2021. január 31.
  • Elhalasztott mérkőzés ismételt elhalasztása nem kérhető.
  • Koronavírus-fertőzéssel érintett sportszervezet abban az esetben kérheti a fertőzésre hivatkozva mérkőzése elhalasztását, ha ahhoz ellenfele előzetesen hozzájárult, és a sportszervezet koronavírus-fertőzés miatt a 2020/21. bajnoki évad során mérkőzéshalasztási kérelmet még nem nyújtott be.
  • A fentiekben leírt feltételek teljesülése esetén a kérelmet az MLSZ Versenybizottsága versenyügyi eljárás keretében automatikusan jóváhagyja, amellyel szemben jogorvoslatnak helye nincs.

- Advertisement -
- Advertisement -

Legfrissebb a témában

A kivégzett magyar hátvéd története

Szűcs Sándor 1921. november 23-án született Szolnokon. Géplakatosszakmát tanult a MÁV Szolnoki Járműjavítóban. Alig tizenhét évesen már játszott a helyi NB I.-es labdarúgócsapatban. Hamar...

A japánok évszázadokig nem ették meg a szusiban a rizst, csak a halat

Sertéskaraj ázsiai ízekre hangolva Tésztapolc Parmezán és vörösbor egy tökéletes tésztaraguban ...

Tahinis, matcha teás, kardamomos: megkóstoltuk az Édesem szuper kekszeit

Csokis süti receptek Könnyed édesség, ami mégsem egy szokványos puding Karácsonyi desszertek ...

Újraindult az Etesd a dokit! program, ami meleg étellel segíti az egészségügyi dolgozókat

Karácsonyi aprósütik Nem vega, de csúcsszuper édesség, telt ízű sűrű szilvalekvárral! Ünnepi főfogások ...

Itt A NAGY TÉSZTAKÖNYV unboxing!!!

Fantasztikus desszertek Ez az a szalámi, amit a vegák is bátran ehetnek, sőt a gyerekek is, csak hagyjátok...
- Advertisement -

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -