A jövő F1-ese már Magyarországra is megérkezett!

Ezt olvasta már?

Büntetés után új győztes az F3 nyitóversenyén, Tóth László a 27.

A borús, és tegnaphoz képest hűvös szombat délelőtt a Formula-3 mezőnye nyitotta a napi programot, első versenyükkel a háromból. A pole-pozícióból a Red Bull-támogatott Jonny Edgar indult, mögüle pedig Lorenzo Colombo és Ayumu Iwasa. A bajnokságot vezető Dennis Hauger csak a 11. helyről kezdhette a futamot, a sorozat magyar résztvevője, Tóth László pedig a 29. pozícióból várta a lámpák kialvását.

A rajt sima volt, a harminc versenyző megúszta bármilyen komolyabb történés nélkül, az egyetlen incidens az első két helyen haladó Edgarhoz és Colombóhoz kötődik, előbbi ugyanis kicsit arrébb tessékelte ellenfelét, de annyira nem, hogy a sorrend változzon. Az izgalmakat ezután főleg ez a duó szolgáltatta; a Hungaroringnek az a tulajdonsága, hogy nehéz rajta előzni, az F3 versenyén is megmutatkozott. A két élmenő csatája is hamar véget ért azonban, miután Edgar a 8. körben lelassult, és feladni kényszerült a küzdelmet.

Ezt követően folytatódott a vonatozás, Colombo bármiféle zavaró tényező nélkül az élen maradt, még a Frederik Vesti technikai hibája és veszélyes leparkolása miatt beküldött Safety Car sem változtatott a helyzeten. A verseny embere a bajnoki éllovas volt, a kevés előzés többségét Hauger mutatta be, aki végül a hatodik helyen zárt, és fő riválisa, Vesti kiesésével az előnyét is növelte. A futam végére jutott még egy sárga zászló Ido Cohen és Jak Crawford ütközése miatt, aminek következtében előbbi nem láthatta meg a kockás zászlót.

A verseny győztese tehát Lorenzo Colombo lett, először diadalmaskodva idén, Ayuma Iwasával és Olli Caldwell-lel osztozva a dobogón. Tóth László a 27. helyen végzett első F3-as versenyén hazai közönség előtt.

FRISSÍTÉS: Alig három órával a leintés után elvették Colombo győzelmét! Az olasz pilóta a biztonsági autós fázis alatt túl nagy távolságból követte Bernd Mayländert, ami miatt a felügyelők 5 másodperces időbüntetést szabtak ki rá. A győztes így Iwasa lett, Caldwell és Sargeant előtt, Colombo pedig a nyolcadik helyre esett vissza.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Legfrissebb a témában

- Advertisement -spot_img

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -spot_img