A hétpecsétes Schumi-titok hét éve | Vezess

Ezt olvasta már?

Pontosan hét évvel ezelőtt, 2013. december 29-én rázta meg a sport világát a hír, miszerint a hétszeres Forma-1-es világbajnok Michael Schumacher alig egy évvel végleges visszavonulása után életveszélyes agysérüléseket szenvedett el egy síbalesetben a franciaországi Meribelben.

Az egykori Benetton-, Ferrari- és Mercedes-pilóta a bukás után négy hónapig kómában volt, összesen kilenc hónapot töltött kórházban Grenoble-ban, majd Lausanne-ban, végül 2014 szeptemberében a család svájci otthonában kialakított, 15 fős személyzettel dolgozó klinikára szállították.

Az F1-ben 1991-2006 és 2010-12 között versenyző német szupersztár állapotáról a család a hazaszállítás óta nem adott érdemi információt, de egy 2017-es sajtóperben nyilvánosságra került, hogy Schumi a híresztelés ellenére nem képes járni, tavaly szeptemberben Párizsba szállították, ahol valamilyen őssejtes kezelésen esett át, egy szivárogtató kórházi dolgozó azt mondta, a legenda „tudatánál van”, míg az őt rendszeresen látogató volt ferraris főnöke és közeli barátja, az FIA-elnök Jean Todt elmondása alapján tudjuk, hogy drasztikus előrelépésről továbbra sincs szó, de a német képes valamiféle kommunikációra, és nem egyszer együtt nézik a futamokat.

Míg a napokban az 52. születésnapját “ünneplő” F1-legenda sajnos a legkevésbé sem aktív, fia, a már 21 éves Mick a nyomdokaiba lépett, és 2021-ben bemutatkozhat a királykategóriában a Haas színeiben. Az ifjonc sikeresen vette az utolsó akadályt, azaz a Forma-2-t is, bajnokként búcsúzott az első számú utánpótlás-széria mezőnyétől.

Schumacher lánya, Gina-Maria ugyan négy kerék helyett a négy lábat részesíti előnyben, de lovasként ő is tisztelgett idén édesapja előtt: egy bemutatón teljes Ferrari-szerelésben lépett a pályára.

A Forma-1-ben a statisztikai mutatók terén Schumacher több fronton is legyőzőre talált Lewis Hamilton személyében. Ha csak a legfontosabb mutatókat vesszük figyelembe, a pole-pozíciós rekordot a brit már korábban megdöntötte, 2020-ban azonban a Mercedes versenyzője futamgyőzelmek terén is túlszárnyalta a 91-szer diadalmaskodó legendát, és 7-7-re egyenlített a világbajnoki címek tekintetében.

Hamilton Schumacher sisakjával a Forma-1-es Eifel Nagydíjon, ahol beérte a német 91 győzelmes korábbi rekordját

Mindez aligha befolyásolja azonban a németről alkotott képet, aki sokaknak örökké a sportág legjobbja marad.

Kép(ek) forrása: Getty Images

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában