A Forma-1 megkötötte az első egymilliárd fontos üzletét: negyven év után tér vissza a verseny Las Vegasba

Ezt olvasta már?

A Forma-1 vezetői versenyenként 100 millió fontos bevétellel kalkulálnak, a szerencsejáték fővárosa tíz éves koncessziót kapott és jövő november utolsó két hétvégéjének egyikén rendeznék a versenyt Las Vegasban.

(A legfrissebb hírek itt)

Legutóbb 1981-ben és 1982-ben futottak Forma-1-es autók a városban. Akkor Caesars Palace parkolójában rendezték a futamot, most viszont a város legelegánsabb szállodái és kaszinói között, a híres Stripen zajlik majd a futam, amelyet 50 körösre terveznek úgy, hogy 14 kanyarból áll majd, 6,12 km hosszú lesz, egy közel két kilométeres, egyenes szakasszal, a végsebesség pedig elérheti a 342 km/h-t is.

Egy másik újítás, hogy a látvány miatt inkább éjszakai versenyt rendeznének. Ez persze az európai, közte a magyar F1-es rajongóknak rossz hír, hiszen hajnalig kell majd fennmaradni, hogy élőben lehessen követni.

Ahogy egy bennfentes fogalmazott: „A helyi hatóságok arra az álláspontra helyezkedtek, hogy a verseny bármilyen fennakadást okozhat, megéri a fáradságot. Mert annyi pénzt fognak keresni a kaszinókban, szállodákban és éttermekben, ami igazi csúcsnak fog számítani. Anyagilag mindenki jól járhat ezzel. Mindegyik fél erre a következtetésre jutott.”

Miami és Austin mellett ez lesz a harmadik Nagydíj, amelyet az Egyesült Államokban rendeznek. Ez pedig Stefano Domenicali, az F1 vezérigazgatójának törekvése a verseny transzatlanti terjeszkedésére.

„Las Vegas az egész világon ismert az izgalmáról, a vendégszeretetéről és a híres Stripről mondta Domenicali. – Alig várjuk, hogy jövőre itt legyünk.”

Melyik a kedvenc nemzetközi étele? Szavazzon!

Folytatódik a „Mit eszik az ország” felmérése, amelyben ezúttal a kedvenc külföldi konyhánk fogásaira voksolhatunk. Kedvcsinálóként három recepttel is készültünk, a részletekért kattintson IDE!

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában