Minden, ami asztrológiailag fontos decemberben, és rád is komoly hatással lesz | Cosmopolitan.hu

Ezt olvasta már?

A hónap asztrológia szempontból nagyon érdekesnek ígérkezik. Egyrészt lehetőséget ad arra, hogy lezárd és elengedd azt, ami az évben fájdalmat okozott, másrészt segít megtervezni a jövőt is, de olyan kozmikus fordulatot is tartogat, amire ritkán van példa. Kíváncsi lettél? Akkor olvass tovább! 

Tapaszd be a múlt sebeit

December 1-ével véget ért a Neptunusz éves visszafordulása, ami álmokat és illúziókat teremtett június 25-i megjelenése óta. Ez azt jelenti, hogy bár most inkább a gyakorlatiasság kerül előtérbe, ezt kell összehangolni a misztikus meglátásokkal – ez utóbbi a Neptunusz közelsége miatt történik így. A Chiron kisbolygó, ami régi fájdalmak és sebek gyógyításában segít, ebben az időszakban (december 19-ig) cselekvésre fog ösztönözni, hogy végre elindulhass a gyógyulás útján, ezt is érdemes kihasználni a régi traumák feldolgozására. 

Tarts tükröt az évnek 

December első három hetében a Nyilas szezonjában a boldogságé, optimizmusé és a spontaneitásé lesz a főszerep, még akkor is, ha a napok egyre szürkébbek és sötétebbek. Persze, ezt lehet majd a karácsonyi hangulatra is fogni, de az asztrológia szerint a Nyilas hava és a Merkúr állása pont egy olyan időszakot ölel fel, ami új perspektívába helyez mindent, nem kizárt, hogy azt érzed majd, bővíteni kell a látóteredet és ehhez az elhivatottságod is adott lesz. 

A hónap legjelentősebb pillanatának a december 3-i napfogyatkozás ígérkezik. Mivel a Nap és a Hold egy vonalba kerül a változékony tűzjegy idején, érzelmi paradigmaváltásokra és izgalmas új kalandlehetőségekre lehet számítani. Ez tökéletes alkalom arra, hogy személyes meggyőződéseidet és életfilozófiádat picit közelebbről is megvizsgáld, főleg az elmúlt egy év távlatában. 

Tervezz, szervezz!

December 13-án változik az általános kozmikus hangulat. A Mars bolygó csatlakozik a Naphoz és a már emlegetett Merkúrhoz a Nyilasban, ami még inkább arra ösztönöz majd, hogy belekezdj a céljaid megvalósításába. Azonban amikor a Merkúr átlép majd a Bak jegyébe, ez megszakad, és inkább egy gyakorlatiasabb nézőpont kerül napirendre. Ez azért hasznos, mert ha még előtted áll néhány karácsonyi ajándék megvásárlása, vagy az ünnepi menü megtervezése, sokkal ügyesebben fogod tudni az egészet előkészíteni, ugyanis ennek az időszaknak az egyik kulcsszereplője az alaposság. 

Zárd le, engedd el! 

Idén az utolsó telihold december 18-ra esik, ezzel pedig a 2021-es fogyatkozási szezon hivatalosan is véget ér. A telihold az Ikrek levegőjegyében felemelkedik, ráerősítve a kommunikációs képességekre, így egyrészt lehetővé teszi, hogy beszélni tudj (és akarj) az érzéseidről, másrészt segít abban, hogy hatékonyabban fejezd ki magad. Azt gondoljuk, ennél jobb lezárás és elengedés így év végére nem is kell. 

A Vénusz betoppanás

Éppen akkor, amikor a retrográd szezon végét zárhatnánk, a Vénusz megint lecsap és december 19-től 40 napos visszafordulásra indul a földhözragadt Bak jegyében. Mivel a Vénusz a szerelem bolygója, a Bakkal egyesülve feleleveníthet egy múltbeli drámát, megkérdőjelezheti a saját értékeidet, de akár még az ízléseden is változtathat. Nyugi, nincs ok az aggodalomra, ennek is megvan a maga haszna, mert ez megint csak lehetőséget ad arra, hogy újraértékeld, mi az, ami igazán fontos a számodra. Lendületet ugyan nem ad újrakezdéshez, de mindenképp segít a tervezésben. 

Kapcsolj sebességbe! 

December 21-én hivatalosan is megkezdődik a Bak szezonja, ami egy csomó érdekes fordulatot tartogat. Ez az időszak arra ösztönöz majd, hogy reálisan végig gondold a hosszú távú terveid az új évben, különösen karrier fronton. Ez a néhány nap arra jó, hogy felkészülve érkezz meg 2022-be, és pontosan tudd, hogyan fogod az életedet alakítani. A Bak szezon kezdete egyben a téli napforduló ideje is, ekkor van az év leghosszabb éjszakája, ami spirituális szempontból kiemelkedő pillanat. 

A Szenteste nagy ajándéka 

Tudod miért lesz különleges december 24-e? Nem, nem a Szenteste miatt, hanem mert megtapasztalhatsz egy ritka kozmikus kapcsolatot, amit 2021 meghatározó planetáris eseményének tartanak. Ez a négyzetsorozat a szigorú Szaturnusz és a vadóc Uránusz között csak körülbelül 20 évente fordul elő, és köztudottan növekedést és feszültséget hoz, mert ilyenkor a régi struktúrákat új gondolkodásmóddal kell ötvözni, ez pedig megkérdőjelez bizonyos álláspontokat. A Szaturnusz a szabályok és felelősségek bolygója, így amikor összeütközésbe kerül a lázadó Uránusszal (a hirtelen változások bolygója), nagy kihívások elé állítja a társadalmat. 

Itt a nagy álmok ideje! 

Az évzárás ennél jobban nem is alakulhatna, ugyanis a Jupiter, a szerencse bolygója december 28-án belép a Halak jegyébe, és egészen május 10-ig ott is marad. A Jupiter arról ismert, hogy kozmikus áldásokat hoz, bárhol is jár az állatövön, de ez a tranzit még kedvezőbb, mivel a Halak hagyományosan a Jupiter által uralt jegyek egyike – vagyis a bolygó itt még hatékonyabban tudja kifejteni varázslatát. A Halakban haladó Jupiter a csodák, a fantázia és a kreativitás általános érzését hozza az életedbe, spirituális növekedést, művészi ihletet és álmodozó idealizmust teremthet a mindennapjaidban. Kiváló alkalom arra, hogy kibontakoztasd misztikus adottságait, és arra is, hogy kreatív csatornákon keresztül közvetítsd át saját magadat. 

via

A december horoszkóp szinten is tartogat érdekességeket:

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában