Meditálj, légy jelen, hogy kapcsolódni tudj a forráshoz – nlc.hu

Ezt olvasta már?

Harmóniát és ellazulást hoz testre, lélekre a hangtál – nlc.hu

A tibeti hangtál tulajdonképpen egyfajta harang, amely mély, zengő hagjával és rezgéseivel hat az emberre. Hívják éneklő tálnak, himalájai tálnak is. Meditációs, relaxációs...

Így léphetsz tovább a spirituális fejlődés útján – nlc.hu

Ez az a folyamat, ahol nem te irányítasz majd. Amikor a lelkednek gyógyulásra lesz szüksége, jelezni fog. Tudni fogod, teljesen sajátos és egyedi...

Erre senki sem számított a feltárás közben: 43 méter hosszú, 4600 éves hajót rejtett a gízai nagy piramis

Ha a világ megannyi rejtélyes tája között van olyan terület, amelyet a legizgalmasabbnak nevezhetünk, akkor Egyiptom kétség kívül megérdemli ezt a címet. A földjén...

10 idézet valóságról, csodákról, természetfelettiről – nlc.hu

Rengeteg gondolkodót, tudóst és spirituális vezetőt foglalkoztat a kérdés. Mit jelent a valóság? Mi is az, ami természetfelettinek számít?Sok varázslatnak tartott dolgot fedezett...

Rengeteg kiadvány, tanító és mester áll a rendelkezésedre, ha szeretnél elmélyülni a spiritualitásban. Számtalan módszer van, amit használhatsz a mindennapjaidban is. Ott van a jóga és a hozzá köthető eszközök, hangtálak, csengettyűk. A kristályok, amiket magadon viselhetsz és a párnád alá tehetsz. Tarot kártya, inga, meditáció – mindegyikkel egy lépést tehetsz önmagad középpontja felé.
De ahhoz, hogy ezek nem csupán üres gyakorlatok legyenek, figyelned kell és meghallani, megérezni az útmutatást. Ez az útmutatás pedig nem más, mint kapcsolódás a mindenséghez, az univerzumhoz, és annak felsőbb erejéhez.

nő virágokkal

Fotó: Pixabay

Mit kell megtanulnod?

Elengedni az elvárásokat, előítéleteket. A ragaszkodásból, birtoklásból jócskán alább adni. Lecsendesíteni az egód hangját, hogy hallatsszon a belső hangod. Elszánni magad olyan változásokra, amik ijesztőek lehetnek. Minél többet cselekedni másokért, teljesen önzetlenül.

1. Meditálj rendszeresen

Amikor kikelsz az ágyból reggel, meditálj. Ne nézd meg a telefonodat, e-maileket, csak ülj le, és néhány percig maradj csendes meditációban.
Ébredéskor vagy a legfogékonyabb az útmutatásra, használd ki ezt az időt. Lélegezz, figyeld magad. Minél többször csinálod, annál jobban kinyílik az érzékelésed önmagad felé. Ha szeretnél, vezess naplót az észleléseidről, tanulságos lehet.

2. Kapcsolódj a forráshoz

Ha bizonytalan vagy, fogalmazz meg kérdéseket és tedd fel. Mondd ki magadban, mondd ki hangosan. Vagy írd le, de küldd ki a mindenségbe. Ezzel kapcsolódsz a mindenséghez, az univerzum végtelen energiájának forrásához.

3. Figyeld a figyelmedet

A jelek érkeznek, csak tudatosítani kell. Amikor úgy érzed, elkalandozik a figyelmed, és véletlenül látsz, hallasz valamit, nem feltétlenül történik szándék nélkül. Ezek valójában jelek, csak meg kell tanulni értelmezni őket. 

4. Légy jelen a jelenben

Mi emberek hajlamosak vagyunk a múlt történésein rágódni, és a jövőbeli eseményeken szorongani. Pedig a múltat nem tudjuk megváltoztatni, a jövőben pedig nem tudhatjuk, mi lesz, azaz aggódni is felesleges. Ha ez az érzés elhatalmasodik rajtad, hozd vissza magad a jelenbe. „Itt vagyok a mostban” – mondd ki hangosan. Ahogy ezt tudatosítod, az elméd és az érzéseid lecsillapodnak. Tisztább fejjel és nyugodt légzéssel könnyebben felteszed a helyes kérdéseket. A válaszok, a következő lépés pedig könnyedén érkezik.

5. Használd az álmaidat

Lefekvés előtt tudatosítsd magadban, hogy emlékezni fogsz az álmaidra. Reggel pedig készíts jegyzetet. Tarts az ágyad mellett egy naplót, amibe az álmokat, meditációs tapasztalatokat és spirituális jegyzeteidet írod. Ezzel trenírozod a memóriádat, egyre többre emlékszel majd. Közben növeled a fogékonyságodat is a sugallatok, a vezetés iránt.
Egyre közelebb kerülsz önmagadhoz, a forráshoz, és egy napon segítség nélkül kapcsolódsz.

(via Gostica)

- Advertisement -
- Advertisement -

Legfrissebb a témában

Mi az aszcendens jelentése, milyen aszcendens vagyok? Aszcendens számítás, aszcendens kalkulátor

Az asztrológia, másnéven csillagjóslás az emberi kultúrával egyidős tudományág, ám megítélését azóta is számos misztikum és kérdés övezi. Az asztrológia és más ezoterikus tanok...

Éttermi munka megváltozott munkaképességgel: a járványban nekik különösen nehéz

Levesek és főzelékek Az erőleves gyógyír testnek és léleknek, céklás verzióban különösen Levesek és főzelékek...

Gödöllőn nyitott új egységet a Paletta, főszerepben a fánk és a taco

Megúszós sütik Krémes finomság, ha gyors édességre vágytok Brutális fogások Jobb,...

Egy fiatal pár megnyitotta Budapest egyik legjobb kínai éttermét, főszerepben a töltött batyuval

Levesek és főzelékek Csirkepöri bő lére eresztve 😉 Fantasztikus desszertek A...

Világörökséggé nyilváníttatná a bagettet Franciaország | Street Kitchen

A pogácsa mindig nyerő! A kókuszcsók egyáltalán nem macerás édesség Pár éve...
- Advertisement -

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -