Borzasztó kínos helyzetbe hozzák a gyermekeiket egyes szülők a koronavírus miatt – Ezt ne tegye a gyermekével a suli kapujában, ha nem akar neki rosszat!

Ezt olvasta már?

A párod nem hisz a spiritualitásban – működhet így a kapcsolat? | nlc

A párodat egyszerűen nem érdekli semmiféle spirituális dolog. Sőt, azt sem érti, te miért vagy oda ennyi ezoterikus dologért, amit naponta gyakorolsz. Egyre többször...

Peller Mariann: Jól viselem a halálom – interjú

Gyönyörűen búcsúzott szeretett tanárától, Horváth Ádámtól. Azt írta: „hiszem, hogy találkozunk még. Hiszem, hogy a földi élet vége egy másik élet folytatása”. ...

Ezért különleges a 7-es, mint szerencseszám | nlc

Hét nap van egy héten. Hét színe van a szivárványnak. Hét hang van a zenei skálán. Hét tenger és hét kontinens van a világon…...

Zalatnai Brigitta: Könnyen elengedtem a nevem

Vannak, akik Palcsó Brigittaként jobban emlékeznek a bájos műsorvezetőre, aki spirituális műsoráról mesélt. És persze arról, hogy miért változtatott nevet háromszor. Vannak,...

(A legfrissebb hírek itt)

Most egyfajta hitről lesz szó valóban: más kultúrákban, de itthon is a „prána gyógyítás” részeként sokan hisznek abban, hogy léteznek úgynevezett „csakrák”, amelyek közül az egyik, a „homlokcsakra” nem más, mint a harmadik szem. Az ilyesmire fogékonyak szerint létezik egyfajta energiatest az emberben, ennek lenne része ez a bizonyos harmadik szem. Hinni persze, bárki hihet bármiben, ez nem baj, sőt, a prána gyógyítás és a csakrákkal kapcsolatos hitek széles körben elfogadottak, a meditáció pedig kifejezetten hasznos lehet, de tény, hogy a csakrák létezésére semmiféle tudományos bizonyíték nincs. Viszont bizonyos spirituális jellegű hiedelmek fontos részét képezi a létezésükben való hit.

Csak mostanában, a koronavírusnak „köszönhetően” van velük egy kis baj. Félreértés ne essék, nem magával a spiritualitással, az állítólagos csakrákkal, vagy a velük kapcsolatos hitekkel van a gond, hanem azok alkalmazásával, a koronavírus-helyzet miatt kialakult mindennapi élet eseményeire való kivetítésével.

Ugyanis néhány szülő – egyre több – elvakultságában rendkívül kellemetlen helyzetnek teszi ki a gyermekét azzal, hogy arra kötelezik gyermeküket, mondják meg az iskolai beléptetéskor, vagy bárhol, ahol homlokon lázat mérnek, hogy ne tegyék, mert az károsítja a „harmadik szemüket”. Ráadásul mindezt tanároknak szóló felhívásokban is terjesztik. Vajon mit szól egy tanár, tanító, vagy az iskola kapujában lázat mérő iskolai dolgozó, ha a rájuk zúduló problémahalmaz mellett még azt is ki kell találniuk, mit írjanak a „harmadik szemes” kisfiú, kislány üzenőjébe a szülő ilyesfajta kérésére válaszul, vagy épp mit mondjanak a gyereknek az iskola kapujában. Eddig ugyanis önkéntes volt az iskolai lázmérés, a sulikra volt bízva, s van, ahol már szeptember óta csinálják. Csütörtöktől ez kötelező lesz, ám erről szóló rendelet nem ír a harmadik szemmel kapcsolatos problémákról. (Helyesen, mivel ilyen problémák csak néhány szülő fejében léteznek.)

Erre a jelenségre hívja fel a figyelmet dr. Novák Hunor a tévhitek és hiedelmek elleni küzdelme részeként. Ezt írja a doktor:

„Egyes szülők rendkívül kínos helyzetbe hozzák gyermekeiket – a szüleik miatt csúfolhatják őket.

Interneten egyre többen osztják meg azt a tanároknak szóló abszurd felhívást (kommentbe bemásoltam), hogy ne a homlokon mérjenek hőmérsékletet. Az indoklásuk: a homlokon található a harmadik szemünk (!??!), és veszélyes dolog ‘belehőmérőzni’ egy érintésmentes lázmérővel ebbe, mert az a limbikus rendszer kijárata és káros. Egyes szülők arra buzdítják gyereküket, hogy mondják meg az iskola bejáratánál, hogy nekik nem szabad ott a harmadik szemükbe belevilágítani, mérjenek máshol hőmérsékletet, például a csuklón.

Kérem, jól gondolják át, és ne hozzák kellemetlen helyzetbe a gyereküket, ne csináljanak belőle hülyét mások előtt, mert könnyen kipécézhetik az ilyen gyerekeket és csúfolhatják majd emiatt, ez pedig rengeteg lelki traumához, pszichoszomatikus tünetekhez vezethet. Az egyébként is túlterhelt tanárokat pedig ne terheljék ezoterikus dolgokkal.

Egészen abszurd, hogy ilyet le kell írnom 2020-ban: NINCS harmadik szemünk.

A homlokhőmérő pedig nem káros (használni viszont nem sok értelme van egyébként a járvány szempontjából). Kérem helyezzék háttérbe az ezoterikus nézeteiket, és a gyerek érdekét tartsák a (harmadik) szem előtt!”

– írta az orvos a Facebook-oldalán.

EXTRA AJÁNLÓ
Gondolkodik a hitelkártya kiváltásán? Ez a kvíz segíthet dönteni! (X)
Megfizethető áron kerül polcokra a csúcskategóriás mobil! (x)
- Advertisement -
- Advertisement -

Legfrissebb a témában

Ezért olyan könnyű a Halak csillagjeggyel szerelembe esni | nlc

A Halak csillagjegy jelképe két egymással szemben úszó hal, ami azt szimbolizálja, hogy az ilyen jegyű személy különböző dimenzió közti közvetítő. A másik ismert...

Az ország egyetlen citromfarmján jártunk | Street Kitchen

Karácsony Fullos csokitorta banánnal megspékelve! Green Kitchen Egy tartalmasabb ebéd vagy...

„Ha túléltük a háborút, ezt a nehéz évet is túl fogjuk” – Cukrászdák és kávézók a járványban

Ez a zsemle akkor jó, ha alig bírjátok átharapni, mert tele van rántott hússal és majonézes salival! ...

Erdélyi konyhát így még nem tálaltak – megnyílt a SZÉK

A legjobb reggelik Ezzel aztán tutira jól indul majd a nap - bár kevéssé diétásan 😀 ...

A japánok évszázadokig nem ették meg a szusiban a rizst, csak a halat

Sertéskaraj ázsiai ízekre hangolva Tésztapolc Parmezán és vörösbor egy tökéletes tésztaraguban ...
- Advertisement -

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -