A párod nem hisz a spiritualitásban – működhet így a kapcsolat? | nlc

Ezt olvasta már?

Mi az aszcendens jelentése, milyen aszcendens vagyok? Aszcendens számítás, aszcendens kalkulátor

Az asztrológia, másnéven csillagjóslás az emberi kultúrával egyidős tudományág, ám megítélését azóta is számos misztikum és kérdés övezi. Az asztrológia és más ezoterikus tanok...

Meditálj, légy jelen, hogy kapcsolódni tudj a forráshoz – nlc.hu

Rengeteg kiadvány, tanító és mester áll a rendelkezésedre, ha szeretnél elmélyülni a spiritualitásban. Számtalan módszer van, amit használhatsz a mindennapjaidban is. Ott van...

Harmóniát és ellazulást hoz testre, lélekre a hangtál – nlc.hu

A tibeti hangtál tulajdonképpen egyfajta harang, amely mély, zengő hagjával és rezgéseivel hat az emberre. Hívják éneklő tálnak, himalájai tálnak is. Meditációs, relaxációs...

Ezeknek a csillagjegyeknek nagyon intenzív lesz a február | Cosmopolitan.hu

Kos: spirituális hetek Február első fele elég pörgősre és társaságira sikerül számodra – már amennyire lehet ebben az időszakban – a második viszont ennek...

A párodat egyszerűen nem érdekli semmiféle spirituális dolog. Sőt, azt sem érti, te miért vagy oda ennyi ezoterikus dologért, amit naponta gyakorolsz. Egyre többször felmerül benned a gondolat: ez a párkapcsolat működhet-e így tovább? Ez az aggasztó gondolat egyre többször jön elő és egyre jobban idegesít, amíg teljesen összezavarodsz érzelmileg. Mielőtt szakításon törnéd a fejed, gondolj át néhány dolgot ezzel kapcsolatban.

pár

Fotó: Unsplash

Kudarcra van ítélve a kapcsolat?

Vizsgáld meg, mi játszódik le benned, amikor együtt vagytok, és hogyan működtök párként. Figyelmeztető jel lehet, ha kineveti a gyakorlásodat, szertartásaidat. Ha idegesíti, hogy helyette valami spirituális időtöltéssel foglalkozol. Ha próbál lebeszélni bármiről is, amit csinálni szeretnél. Kritizálhatja, hogy miben hiszel. Egyre inkább úgy érzed, titkolnod kell előle a dolgaidat, és elrejted a kristályaidat, eszközeidet. Egyre kevesebbet osztasz meg vele, ami ezotériával kapcsolatos, mert úgyis elítél vagy kinevet. Végül ultimátumot ad: vagy a kis játékaid, vagy ő.

Ha ezek közül legalább egyre igen a válaszod, okod van aggódni. Elnyomó kapcsolatban vagy, aminek egészségtelen dinamikáját az is mutatja, hogy nem fejlődhet szabadon a személyiséged. Adj magadnak egy pár hetet, hogy tisztázd, mit is szeretnél tenni kettőtökkel. Senkinek nincs joga beleszólni, hogy miben hiszel, mit gyakorolsz, és milyen spirituális úton szeretnél fejlődni. Ha a fenti jelek közül egyik sem igaz, de a párodat nem érdekli a te utad, az a kapcsolatra nézve nem veszélyes, de talán mégsem a legjobb dolog.

Mit tegyél, ha a párod nem tart veled a spiritualitás útján?

Érthető módon kiábrándító és frusztráló egy idő után, ha a társad nem osztozik a világnézeteden, hiteden. De légy óvatos az olyan képzelgésekkel, miszerint létezik valahol egy lelki társad a világban. Akivel minden tökéletes lesz, nehézségek nélkül.

Felejtsd el, hogy azoknál a pároknál minden rendben van, akiknek ugyanazok a hiedelmeik és szertartásaik. A lényeg a szeretet, szerelem és elfogadás. Két ember tud együtt létezni, és tisztelni egymást, még ha különbözőek is. A legspirituálisabb dolog ugyanis a feltétel nélküli szeretet.

Hidd el, ha a párod képes volt beléd szeretni, máris bizonyítja, hogy spirituális úton jár. Mindegy, miben hisz, és hogy szokott-e teret tisztítani. Ne érezz kényszert arra, hogy hamis képet fess magatokról: ne posztolj „közös jógázás párommal” vagy „meditációs hétvégére utazunk” típusú képeket, ezzel magadat is becsapod, és félrevezethetsz mást is, akinek hasonló kétségei vannak, mint neked.

szerelem

Fotó: Pixabay

Mire vágysz valójában?

Lehetséges, hogy egy szerető, egészséges párkapcsolatban élsz, és mégis úgy érzed, valami hiányzik belőle. Valószínűleg az az egyik alapvető szükségleted, hogy lelkileg összeérj a pároddal. Nézz magadba, és ha a szíved mélyén úgy érzed, csakis olyannal lehetsz boldog, aki ugyanúgy lelkesedik a spiritualitásért mint te, akkor figyelembe kell venned ezt az igényedet. Nehéz azt tanácsolni, hogy változtass, de ha boldogtalannak érzed magad, és úgy látod, hogy ez a jövőben is így marad, kezedben a döntés, hogy miként szeretnéd élni az életed.

Hogyan működik, ha mégis vele maradsz?

Tisztáztad magadban, hogy nem elnyomó kapcsolatban élsz. Sőt, szerető, boldog kapcsolatban, ahol elfogadod, hogy párodnak nem a spiritualitás az élete – már „csupán” egy dolgod van. Működtetni a kapcsolatot. Ez nyilvánvalóan kettőtök feladata, de itt van néhány példa, mivel tudod rossz felé vinni a közös életet, és mivel segítheted, hogy az hosszú, kiegyensúlyozott legyen.

Amitől óvakodj:

  • Ne erőltesd a párodra az ezoterikus érdeklődésedet. Ha nem akar veled menni egy előadásra, vagy végigcsinálni egy szertartást, fogadd el.
  • Vigyázz az ítélkezéssel. Ahogy neked is rosszul esne, te se kritizáld a hobbijait, elképzeléseit. Ha eljön számára az idő, ő is rá fog térni az útra.
  • Ne képzelegj arról, milyennek kéne lennie. Ő olyan, amilyen – ha ő elfogad téged, tiszteld meg te is. És még így sem kizárt, hogy valahol egyszer összeér az elképzelésetek.
  • Ne zúdítsd rá a tapasztalásaidat. Attól, hogy elfogadja, nem biztos, hogy folyamatosan erről akar hallani. Keresd meg azokat, akikkel osztozni tudsz életed ezen területén.

Amit nyugodtan tegyél:

  • Járj elöl jó példával. Ne próbáld belerángatni semmibe, de ha látható előnyei vannak (pl. jobban fog az agyad a meditációtól), akkor azzal kíváncsivá teheted.
  • Keresd meg a hasonlóságokat, ahol közeledni tudtok egymáshoz A keleti harcművészet például macsó dolog, és nem is áll távol a spiritualitástól.
  • Mindenképp mondd el neki, hogy mennyire hálás vagy, hogy ti ketten ilyen jól áthidaljátok a különbözőségeiteket
  • Vedd úgy, hogy a kapcsolatotok egy tanítás. Önismeret, fejlődés – ha teljesen különböző úton is közeledtek egymáshoz, a végén ugyanarra a szintre értek el. 

(via Gostica)

nlc.hírlevél

Iratkozz fel az nlc hírlevelére, és tudd meg, 
mit mond a horoszkópod!

FELIRATKOZOM

- Advertisement -
- Advertisement -

Legfrissebb a témában

Gyertyamágiával az új kezdetekért – nlc.hu

Ha nem a mindennapjaid része a mécsesgyújtás, könnyen rácsodálkozol: milyen kellemes érzeteket hoz be az otthonodba. A lángba nézni lélektisztító hatású, meditációként is...

Kicsoda Sandwich grófja? – megjelent a Street Kitchen újságírójának legújabb könyve

Langalló, kenyérlángos, vagy hívd, ahogy akarod! Húst hússal Frankó töltelék, perfekt sült csirke,...

Rózsaszínben akarod látni a világot? Irány a Samantha!

Mentes nasik Kicsit fitt, kicsit alternatív recept: tojás-, cukor- és tejmentes Az almás...

Jövő héten nyitnak a teraszok, így készülnek a vendéglátósok

Az almás pitét mindenki szereti Tésztapolc A tésztaételeket mindenki szereti ...

Raktárból francia pékség – teszteltük a Petit Tourage Pâtisserie-t

Ezt BÁRKI meg tudja csinálni! Húst hússal Kiadós kaja, amiért nem kell Csehországig...
- Advertisement -

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -