A párod nem hisz a spiritualitásban – működhet így a kapcsolat? | nlc

Ezt olvasta már?

10 idézet valóságról, csodákról, természetfelettiről – nlc.hu

Rengeteg gondolkodót, tudóst és spirituális vezetőt foglalkoztat a kérdés. Mit jelent a valóság? Mi is az, ami természetfelettinek számít?Sok varázslatnak tartott dolgot fedezett...

Itt a nagy anyóshoroszkóp – nlc.hu

KOS Energikus és szociális anyós. Imád adni, nagyon szereti gyermekét, és legalább ennyire szereti irányítani is. Őt is, és persze általa téged is....

“Még mindig emlékszem a napra, amikor meghaltam a tűzben” – Hátborzongató mondatok, amiket gyerekek mondtak

A gyerekek tényleg látnak rég elhunyt embereket, és emlékeznek az előző életükre, vagy csak az élénk fantáziájuk szüleménye az az egy-egy elejtett mondat, ami...

Sokan beszélnek álmukban az elvesztett szerettükkel: miért jó és fontos, ha valaki ilyesmit álmodik?

Bárcsak láthattam volna még utoljára, elköszönhettem volna tőle, vagy elmondhattam volna neki, mennyire szeretem - ilyen gondolatok szinte minden gyászoló fejében megszületnek. Amikor elveszít...

A párodat egyszerűen nem érdekli semmiféle spirituális dolog. Sőt, azt sem érti, te miért vagy oda ennyi ezoterikus dologért, amit naponta gyakorolsz. Egyre többször felmerül benned a gondolat: ez a párkapcsolat működhet-e így tovább? Ez az aggasztó gondolat egyre többször jön elő és egyre jobban idegesít, amíg teljesen összezavarodsz érzelmileg. Mielőtt szakításon törnéd a fejed, gondolj át néhány dolgot ezzel kapcsolatban.

pár

Fotó: Unsplash

Kudarcra van ítélve a kapcsolat?

Vizsgáld meg, mi játszódik le benned, amikor együtt vagytok, és hogyan működtök párként. Figyelmeztető jel lehet, ha kineveti a gyakorlásodat, szertartásaidat. Ha idegesíti, hogy helyette valami spirituális időtöltéssel foglalkozol. Ha próbál lebeszélni bármiről is, amit csinálni szeretnél. Kritizálhatja, hogy miben hiszel. Egyre inkább úgy érzed, titkolnod kell előle a dolgaidat, és elrejted a kristályaidat, eszközeidet. Egyre kevesebbet osztasz meg vele, ami ezotériával kapcsolatos, mert úgyis elítél vagy kinevet. Végül ultimátumot ad: vagy a kis játékaid, vagy ő.

Ha ezek közül legalább egyre igen a válaszod, okod van aggódni. Elnyomó kapcsolatban vagy, aminek egészségtelen dinamikáját az is mutatja, hogy nem fejlődhet szabadon a személyiséged. Adj magadnak egy pár hetet, hogy tisztázd, mit is szeretnél tenni kettőtökkel. Senkinek nincs joga beleszólni, hogy miben hiszel, mit gyakorolsz, és milyen spirituális úton szeretnél fejlődni. Ha a fenti jelek közül egyik sem igaz, de a párodat nem érdekli a te utad, az a kapcsolatra nézve nem veszélyes, de talán mégsem a legjobb dolog.

Mit tegyél, ha a párod nem tart veled a spiritualitás útján?

Érthető módon kiábrándító és frusztráló egy idő után, ha a társad nem osztozik a világnézeteden, hiteden. De légy óvatos az olyan képzelgésekkel, miszerint létezik valahol egy lelki társad a világban. Akivel minden tökéletes lesz, nehézségek nélkül.

Felejtsd el, hogy azoknál a pároknál minden rendben van, akiknek ugyanazok a hiedelmeik és szertartásaik. A lényeg a szeretet, szerelem és elfogadás. Két ember tud együtt létezni, és tisztelni egymást, még ha különbözőek is. A legspirituálisabb dolog ugyanis a feltétel nélküli szeretet.

Hidd el, ha a párod képes volt beléd szeretni, máris bizonyítja, hogy spirituális úton jár. Mindegy, miben hisz, és hogy szokott-e teret tisztítani. Ne érezz kényszert arra, hogy hamis képet fess magatokról: ne posztolj „közös jógázás párommal” vagy „meditációs hétvégére utazunk” típusú képeket, ezzel magadat is becsapod, és félrevezethetsz mást is, akinek hasonló kétségei vannak, mint neked.

szerelem

Fotó: Pixabay

Mire vágysz valójában?

Lehetséges, hogy egy szerető, egészséges párkapcsolatban élsz, és mégis úgy érzed, valami hiányzik belőle. Valószínűleg az az egyik alapvető szükségleted, hogy lelkileg összeérj a pároddal. Nézz magadba, és ha a szíved mélyén úgy érzed, csakis olyannal lehetsz boldog, aki ugyanúgy lelkesedik a spiritualitásért mint te, akkor figyelembe kell venned ezt az igényedet. Nehéz azt tanácsolni, hogy változtass, de ha boldogtalannak érzed magad, és úgy látod, hogy ez a jövőben is így marad, kezedben a döntés, hogy miként szeretnéd élni az életed.

Hogyan működik, ha mégis vele maradsz?

Tisztáztad magadban, hogy nem elnyomó kapcsolatban élsz. Sőt, szerető, boldog kapcsolatban, ahol elfogadod, hogy párodnak nem a spiritualitás az élete – már „csupán” egy dolgod van. Működtetni a kapcsolatot. Ez nyilvánvalóan kettőtök feladata, de itt van néhány példa, mivel tudod rossz felé vinni a közös életet, és mivel segítheted, hogy az hosszú, kiegyensúlyozott legyen.

Amitől óvakodj:

  • Ne erőltesd a párodra az ezoterikus érdeklődésedet. Ha nem akar veled menni egy előadásra, vagy végigcsinálni egy szertartást, fogadd el.
  • Vigyázz az ítélkezéssel. Ahogy neked is rosszul esne, te se kritizáld a hobbijait, elképzeléseit. Ha eljön számára az idő, ő is rá fog térni az útra.
  • Ne képzelegj arról, milyennek kéne lennie. Ő olyan, amilyen – ha ő elfogad téged, tiszteld meg te is. És még így sem kizárt, hogy valahol egyszer összeér az elképzelésetek.
  • Ne zúdítsd rá a tapasztalásaidat. Attól, hogy elfogadja, nem biztos, hogy folyamatosan erről akar hallani. Keresd meg azokat, akikkel osztozni tudsz életed ezen területén.

Amit nyugodtan tegyél:

  • Járj elöl jó példával. Ne próbáld belerángatni semmibe, de ha látható előnyei vannak (pl. jobban fog az agyad a meditációtól), akkor azzal kíváncsivá teheted.
  • Keresd meg a hasonlóságokat, ahol közeledni tudtok egymáshoz A keleti harcművészet például macsó dolog, és nem is áll távol a spiritualitástól.
  • Mindenképp mondd el neki, hogy mennyire hálás vagy, hogy ti ketten ilyen jól áthidaljátok a különbözőségeiteket
  • Vedd úgy, hogy a kapcsolatotok egy tanítás. Önismeret, fejlődés – ha teljesen különböző úton is közeledtek egymáshoz, a végén ugyanarra a szintre értek el. 

(via Gostica)

nlc.hírlevél

Iratkozz fel az nlc hírlevelére, és tudd meg, 
mit mond a horoszkópod!

FELIRATKOZOM

- Advertisement -
- Advertisement -

Legfrissebb a témában

Erre senki sem számított a feltárás közben: 43 méter hosszú, 4600 éves hajót rejtett a gízai nagy piramis

Ha a világ megannyi rejtélyes tája között van olyan terület, amelyet a legizgalmasabbnak nevezhetünk, akkor Egyiptom kétség kívül megérdemli ezt a címet. A földjén...

Kiadós ebéd: a város egyik legjobb fish & chipse egy pláza aljában

Szupergyors pasta! Fantasztikus desszertek A palacsintás verzió még váratott magára ...

Teszteltük a vegán ebédmenüt kínáló éttermeket

Húst hússal A debreceni mazsolás csirkét még 100 éve is ették a Hajdúságban ...

Egyre több külföldi étterem lázad fel és kinyit | Street Kitchen

Kolbásszal az igazi! Tésztapolc A parmezános réteget nem érdemes kihagyni ...
- Advertisement -

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -