Zelenszkij szerint most kiderül, kire számíthatnak

Ezt olvasta már?

Buzdító beszéddel fordult a világ népeihez az ukrán elnök szerdán éjjel. Volodimir Zelenszkij, aki ezúttal angolul beszélt, arra kérte az embereket, hogy tüntessenek Ukrajnáért.

Kitért a küszöbön álló három nemzetközi értekezletre, a G7-, a NATO- és az EU-csúcsra is mondván, hogy ezeken világosan kiderül majd, ki tart ki mellettük, és kinek lesz fontosabb a pénz.

“Jöjjön mindenki, akár a munkahelyéről, akár az otthonából vagy az iskolából, egyetemről – jöjjenek a béke nevében ukrán szimbólumokkal, és támogassák Ukrajnát, a szabadságot és a békét. Vonuljanak ki tereikre, utcáikra, tegyék magukat láthatóvá, hallhatóvá. Hirdessék, hogy az ember számít, a szabadság számít, a béke számít, Ukrajna számít” – mondta Zelenszkij.

Közben az ENSZ Biztonsági Tanácsában az orosz nagykövet szemrehányást tett a tagállamoknak, amiért negligálták a múlt heti orosz határozattervezetet. Ebben Moszkva az ukrajnai civilek védelmét kérte, a romló humanitárius helyzet miatti aggodalmát fejezte ki. A brit ENSZ-nagykövet cinikusnak nevezte az indítványt, amely említést sem tett az orosz invázióról. A dokumentumot még Kína és India sem támogatta a múlt heti BT-ülésen, úgyhogy Oroszország végül visszavonta, nem szavaztak róla.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Legfrissebb a témában

Még több hasonló cikk a témában