Zelenszkij ismét közölt pár aggasztó hírt az oroszokról – Liner.hu

Ezt olvasta már?

Volodimir Zelenszkij nem nyugodott meg azzal, hogy Oroszország több ponton is kivonult az ukrán területükről.

Az ukránok és Nyugat részéről is hamar megerősítették, hogy az oroszok kivonulási akciója egyes területekről nem szól másról, mint egy nagy újraszerveződésről, aminek fő célja, hogy rendezzék a soraikat, feltöltsék a készleteiket, és újabb támadásokat indítsanak.

Zelenszkij a legutóbbi beszédében arról beszélt, hogy újabb harcok várnak várjuk Ukrajnában, és a déli, valamint a keleti területeken továbbra is rendkívül nehéz a helyzet. Szerinte Oroszország csapatokat épít Mariupol közelében, ahol több ezren veszthették életüket az elmúlt hetekben.

Úgy tudni, hogy 170 ezer ember még mindig csapdában van a fekete-tengeri kikötővárosban, ahol alig maradt ép épület, mint azt a legutóbbi drónfelvételek is megmutatták. Hetek óta lövik a várost, és a civileknek eddig csak kevés alkalommal adtak menekülési útvonalat.

Oroszország pénteken állítólag megállapodást kötött egy evakuálási útvonalról, de ezt Ukrajna egyelőre nem erősítette meg. Az útvonal délkeletre lenne a várostól, amin keresztül rengeteg civil hagyhatná el a rommá lőtt várost. Zelenszkij hangsúlyozta, harcok várhatóak, és még nagyon nehéz utat kell bejárniuk ahhoz, hogy mindent megkapjanak, amit akarnak – írja a Sky News.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában