Zelenszkij a tárgyalásokról: Csak a konkrét eredményekben lehet bízni

Ezt olvasta már?

Az ukrán elnök lát biztató jeleket.

Háború Ukrajnában

„Különleges katonai műveletnek” nevezett nyílt háborút indított Vlagyimir Putyin Ukrajna ellen. A harcok hetek óta tartanak, az orosz erők több ezer civil életének vetettek véget. Cikksorozatunkban minden fejleményről beszámolunk.

Először szólalt meg a Törökországban zajló orosz-ukrán tárgyalásokról Volodimir Zelenszkij ukrán elnök, aki televíziós beszédében azt mondta: lát pozitív jeleket, de ezek nem fojtották el az orosz bombák robbanásait.

Azt is hozzátette, hogy az orosz tisztségviselők szavában nem lehet megbízni, csak a konkrét eredményekben. „Az ukránok nem naiv emberek. Az ukránok már megtanulták ebben a 34 napos invázióban és a donbaszi háború nyolc évében, hogy csak konkrét eredményben lehet bízni” – jelentette ki.

Elmondása szerint az orosz katonaság még mindig jelentős támadásokat képes kivitelezni Ukrajna területén, ezért nem csökkentik a védelmi erőfeszítéseiket.

Beszélt arról az orosz bejelentésről is, amely szerint Kijev környékéről csapatokat vonnak ki – és amit az ukrán hadvezetés is megerősített. Közölte: ez nem azt jelenti, hogy véget ért a jarc a fővárosért. „A helyzet nem lett könnyebb” – mondta.

Az orosz-ukrán háború eseményeit itt követheti.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában