Ukrán miniszter: mindent lőnek az oroszok, erőművet, lakóházakat, iskolákat, templomokat

Ezt olvasta már?

“Mától az ukrán égbolt a legsebezhetőbb” – mondta. “Az agresszor átfogóan és aktívan használja ki légi és rakétapotenciálját. A légitámadás bombázza városainkat és polgári infrastruktúránkat, beleértve a kritikus infrastruktúrát és a veszélyes infrastruktúrát, köztük az atom- és vízerőműveket.”

Reznikov szerint az orosz erők lakóházakat, iskolákat, óvodákat és kórházakat vettek célba. Az ellenség templomokat pusztít el. A pályaudvarokat ágyúzzák, ahol nők és gyerekek vannak. Ez a megrémült sakálok taktikája – mondta. “Biztos vagyok benne, hogy az ellenség fizetni fog minden életért és minden könnyért.”

Reznikov elmondta, hogy Mariupol, Volnovaha, Harkiv, Csernyihiv, Mikolajiv és Herszon azok a városok közé tartoznak, ahol jelenleg a helyzet “legösszetettebb”, hozzátéve: “Nagyon reméljük, hogy a humanitárius folyosó működni fog, és sikerül evakuálni a civileket.”

Reznikov elmondta, hogy az orosz erők fő erőfeszítései továbbra is Kijev bekerítésére és a városokban az ellenállás elnyomására összpontosulnak. 

Címlapkép: Stringer/Anadolu Agency via Getty Images

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában