Újraalkották Vlagyimir Putyint emberi vérből – Orosz-ukrán háború

Ezt olvasta már?

Az ukrajnai háború Spanyolországot érintő gazdasági hatásainak mérséklésére 16 millió euró értékű intézkedéscsomagot dolgozott ki a kormány – jelentette be Pedro Sánchez spanyol miniszterelnök hétfőn Madridban.

“Nem ígérhetjük, hogy a háború hatásait nem fogják észlelni a gazdaságunkban, és így az életünkben sem. De a spanyol kormány részéről megígérhetjük, mindent megteszünk annak érdekében, hogy a lehető legjobban csillapítsuk a hatásait” – fogalmazott a kormányfő.

Az intézkedéscsomag részeként az üzemanyagok árából mindenkinek legkevesebb 20 eurocentes támogatást adnak, amelyből 15 eurocentet az állam biztosít, 5 eurocentet pedig az olajcégek állnak.

Korlátozzák az albérleti árak növekedését, legfeljebb kétszázalékos emelést engedélyezve, továbbá 15 százalékkal megemelik a 2020 júniusában bevezetett, létfenntartáshoz szükséges alapjövedelem (IMV) összegét. Emellett a szociális alapú áramtámogatást kiterjesztik további 600 ezer rászorulóra, ezzel 1,9 millióra növelve a kedvezményezett családok számát.

Az intézkedéseket keddi ülésén fogadja el a kormány, a tervek szerint április elsején lépnek életbe három hónapos időtartamra, de ezt még a parlamentnek is meg kell erősítenie – írja az MTI.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában