Továbbra is érkeznek Magyarországra az ukrán menekültek – Orosz-ukrán háború

Ezt olvasta már?

Evo Morales volt bolíviai elnök azzal vádolta az Egyesült Államokat, hogy az ukrajnai háborút arra használja fel, hogy “katonailag, politikailag és gazdaságilag” megtámadja Oroszország népét, és megpróbálja megdönteni annak kormányát.

Tweetek sorozatában Morales azt is mondta, hogy Joe Biden amerikai elnök – aki “háborús bűnösnek” nevezte Putyint, és a hétvégén azt mondta, hogy orosz kollégája “nem maradhat hatalmon” – “puccsra törekszik” Oroszországban, és hozzátette, hogy Washington rossz helyen van ahhoz, hogy más országokat háborús bűnök elkövetésével vádoljon.

“A világ egyetlen országának, amely százezreket ölt meg atombombákkal Hirosimában és Nagaszakiban, amely népeket mészárol le és természeti erőforrásokat fosztogat, nincs erkölcse ahhoz, hogy bárkit is –bűnözőnek nevezzen” – tweetelte.

Azt azért ne feledjük, hogy Evo Morales volt bolíviai elnök az utolsó virtigli baloldali populista államfő volt Dél-Amerikában. Hivatali ideje alatt bizalmatlansági szavazás is indult ellene és komoly káoszba süllyesztette az országot. Saját bevallása szerint ideológiailag a Castro fivérek és Hugo Chavez álltal hozzá igazán közel. Nemrég visszavonták az ellene kiadott elfogatóparancsot, így hazatérhet Argentínából, de politikai szerepet soha többé nem láthat el.

Az USA külügyminisztere, Antony Blinken egyébként hangsúlyozta, hogy nincs az orosz rendszer megdöntésére irányuló tervük.

(Al Jazeera)

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában