Szörnyűek az ukrajnai hírek

Ezt olvasta már?

„A szankciók hatásosak, s erőfeszítések folynak a háború befejezésére” – mondta a német kormányfő az ukrajnai háborúról Jeruzsálemben az újságíróknak.

Olaf Scholz és Naftali Bennett ya találkozó utáni sajtókonferencián Fotó: Government Press OfficeOlaf Scholz és Naftali Bennett ya találkozó utáni sajtókonferencián Fotó: Government Press Office

Bennett az oroszokat meg nem nevezve azt emelte ki, hogy „még nem késő a feleket bevinni a csatatérről a tárgyalószobába”.

„Vezetőként kötelességünk mindent megtenni a vérontás megállítására” – hangsúlyozta Bennett, miután kettejük sajtótájékoztatóját azzal a megjegyzéssel nyitotta meg, hogy előzőleg a tárgyalásaikon hosszasan beszélt a német kancellárral az ukrajnai helyzetről.

– Szörnyűek az ukrajnai hírek. Tele vagyunk aggodalommal a konfliktus alakulása miatt, s mindent el kell követni a helyzet megváltoztatásáért – mondta Scholz. – Már most is látjuk a menekültek számát, sokan érkeznek Európába, és ez még növekedni fog. Erőfeszítéseket teszünk a háború befejezésére, béketárgyalások folytatására. A harcok minden egyes napja rombolja az infrastruktúrát, kioltja civilek és katonák életét mindkét oldalon, és ezt meg kell akadályozni. Világos az irányunk: nem kezdünk katonai támadásba a NATO-val, nem lesz katonai szerepvállalás, ez a jelenlegi helyzetben nem lenne helyes. (MTI)

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában