Szívszorító: így vesztette el az otthonát és rokonait egy ukrán menekült – „Sokáig el sem mertem indulni, mert folyamatosan lőttek”

Ezt olvasta már?

Az orosz–ukrán háború pokla elől folyamatosan menekülnek külföldre a civilek, ám így is akadnak olyanok, akik az otthonukban tapasztalták meg a bombák pusztítását. Egy Inna nevű ukrán asszony most a Borsnak árulta el, hogyan vesztette el avdiivkai otthonát.

(A legfrissebb hírek itt)

„Az egyik nappal találat érte a házunkat, minden ablak és ajtó kitört, a szilánkok beborították az egész lakást. Már ami maradt belőle. Minden oldalról támadják a települést, sem éjjel, sem nappal nem hagyják abba. Ha nem rakétáznak, akkor lőnek… Akkor lemenekültünk a pincébe, egy hétig ültünk lent, nem mertünk feljönni, csak akkor, ha éjjel kicsit elhallgatnak a fegyverek” – magyarázta az asszony, aki arra is kitért, mit élt át, miközben a bombák becsapódtak az otthonába.

„Messziről halljuk, ha rakétát lőnek ki, olyan brutálisan hangos. Ilyenkor a fejem a lábam közé hajtottam, a kezem a fülemre tapasztottam a pincében. Amikor becsapódik, az egész ház beleremeg, mintha össze akarna dőlni… Hogy a miénket mi találta el, pontosan nem tudjuk, de szerencsénk, hogy élünk.”

Minden cikk, kép, videó, információ az ukrajnai háborúról itt!

A családból azonban nem mindenki volt ilyen szerencsés. Inna nagynénjének házát ugyanis szintén találat érte, ők pedig életüket vesztették a támadásban. A jelenleg Magyarországon tartózkodó családanya férje szintén nem tudta elhagyni Ukrajnát, ő még mindig a pincében rejtőzködik, közös kisfiúk pedig Horvátországban talált menedéket, így a családjukat teljesen szétszakították a harcok.

„A fiam focista, Horvátországba menekítették ki, én most érte megyek. De sokáig el sem mertem indulni, mert folyamatosan lőttek, még élelmiszerért is csak akkor mertünk felmenni onnan, amikor hallottuk, hogy csendesedik a helyzet. Egy ilyen, fegyverropogástól mentes pillanatban vágtam neki az útnak is” – magyarázta az anyuka.

Egymillió forint kihúzná a bajból?

Nem mindegy, hol vesz fel személyi kölcsönt, hiszen a bankok ajánlatai között jelentős különbségek lehetnek. A Bank360 hitelkalkulátorával könnyen összehasonlíthatja pénzintézetek ajánlatait! Egymillió forint 72 hónapra akár 7,7 százalékos THM-mel is elérhető, egy jó döntéssel a teljes futamidő alatt százezreket spórolhat.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Legfrissebb a témában

Még több hasonló cikk a témában