Rod Dreher: Ukrajna az új Black Lives Matter

Ezt olvasta már?

Rod Dreher: Ukrajna az új Black Lives Matter

Rod Dreher a Neokohn portálnak beszélt arról, mit gondolnak az amerikaiak az orosz invázióról,  valamint arról is kifejtette véleményét, hogy mit jelent a valódi igazságosság, és mit tehet az átlagember egy eltorzult értékrendű világban..? Az amerikai publicista a vele készített interjúban rendkívül lesújtó képet fest korunk “jóemberkedő” társadalmáról, melyben minden konfliktus csak az erényfitogtatásra használható újabb alkalom.

Az amerikai publicista a Neokohnnak adott interjút, melyben egyebek mellett arról is beszélt, hogy mit gondol az orosz-ukrán konfliktusról. Dreher ebben úgy fogalmaz: „Oroszország helytelenül cselekedett, amikor megtámadta Ukrajnát”. Majd hozzátette, “reméli az ukránok kirugdossák az oroszokat” de van két dolog, amit helytelennek tart az európai és az amerikai reakcióval kapcsolatban.

Az egyik, amit helytelenítek, hogy most minden orosz dolgot démonizálni kell. Hogy törölnünk kell a Csajkovszkij-koncerteket, meg a Dosztojevszkij-előadásokat. Ez őrület. Ezt még a hidegháború alatt sem csináltuk, amikor Oroszországot egy totalitárius rezsim vezette. A másik, amivel nem értek egyet az az, hogy Amerikában és úgy általában Európában, ha csak egy kicsit is nem értesz egyet az oroszoknak adott válasszal, azt mondják, hogy Putyin-párti vagy. Nem vagyok az, és szerintem Orbán Viktor sem Putyin-párti. De nem akarunk háborút

– szögezte le Dreher. A publicista kitért arra is, frusztráló azt látnia, hogy húsz évnyi közel-keleti bukott háborúzás után, most nagyon sokan – republikánusok és demokraták egyaránt -, készek arra, hogy háborúba ugorjanak egy nukleárisan felfegyverzett állammal. Dreher kifejtette: véleménye szerint az amerikai média szítja a háborús hangulatot. Majd ismét leszögezte, hogy nem támogatja Oroszországot, de ebben a kérdésben óvatosnak kell lenni, hogy ne szabaduljon el a helyzet.

Ha egyszer elkezdődik a háború, nem lehet tudni, hogyan fog véget érni. Bárcsak óvatosabbak lennénk, és nagyobb hangsúlyt fektetnénk a diplomáciára!

– tette hozzá. Rod Dreher felidézte az interjúban, hogy nemrég járt a magyar Hadtörténeti Múzeumban, és megnézte az első világháborúról szóló kiállítást.

Mindannyian ismerjük a történetet: mindenki azt hitte, hogy az egy gyors háború lesz, aztán négy évig tartott, és milliók haltak meg

– emelte ki. Arra a kérdésre, hogy érdekli-e az amerikaiakat a konfliktus, a publicista azt válaszolta, hogy nem. Majd azzal zárta a kérdésre adott választ, hogy jó lenne, ha az emberek valóban törődnének az ukránokkal, de mint oly sok társadalmi kérdésben, ezúttal is csak arról szól ez, hogy jelezzék, milyen erényesek.

Ukrajna az új Black Lives Matter. Ez az egész a pop-kultúráról szól. Szomorú látni, hogy a háború csak egy újabb pop-kultúra üggyé lett változtatva a közösségi oldalakon

– fejtette ki Dreher.

Forrás: Neokohn; Fotó: Képernyőfotó

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Legfrissebb a témában

Még több hasonló cikk a témában