Reagált a Raiffeisen, érinti-e a magyar ügyfeleket a háborús helyzet

Ezt olvasta már?

A magyar Raiffeisen Bank jól tőkésített, a jelenleg zajló orosz-ukrán konfliktus nincs közvetlen hatással a működésére, mivel a Raiffeisen Bankcsoportban minden leánybank országonként teljesen önfinanszírozó. A magyar Raiffeisen Bank nagymértékű, a Magyar Nemzeti Bank elvárásait többszörösen meghaladó, folyamatos likviditással rendelkezik – közölte a pénzintézet a VG megkeresésére. 

Fotó: Kallus György / Világgazdaság

A vállalatnál hozzátették, valamennyi szolgáltatásuk elérhető, minden bankfiók nyitva van és ez így lesz a jövőben is, az orosz-ukrán konfliktus nem érinti a magyar ügyfeleket, pénzük a Raiffeisen Bankban teljes biztonságban van, folyamatosan érkeznek az új számlanyitó ügyfelek.

Johann Strobl, a Raiffeisen Bank vezérigazgatója befektetői tájékoztatóján elmondta: nem lát egyetlen olyan forgatókönyvet sem, amely arról szólna, hogy a bankcsoport oroszországi érdekeltsége akár csak veszteségessé tudna válni, kivonulást pedig egyáltalán nem terveznek.  Az orosz bank közel teljes körűen, a szankciók figyelembevételével működik. 

Ukrajnában a helyi kollégák hősies helytállásának köszönhetően az alapvető működést a konfliktus sújtotta övezetekben is biztosítják. A bank magyarországi dolgozói a konfliktus által nem érintettek, de folyamatosan figyelik az eseményeket, nyíregyházi és debreceni helyszíneken is koordinálják a segítségnyújtást

– közölte a bank.

Nincs veszélyben a magyar bankrendszer stabilitása a Sberbank végelszámolása miatt

A magyar pénzügyi rendszer stabil, a Sberbank speciális helyzetbe került a háború és az Oroszországgal szemben bevezetett gazdasági szankciók miatt – jelentette ki Kandrács Csaba, a Magyar Nemzeti Bank pénzügyi szervezetek felügyeletéért és fogyasztóvédelemért felelős alelnöke.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában