Percről percre az ukrajnai háborúról – Durva korlátozást vezetett be Vlagyimir Putyin

Ezt olvasta már?

2022.03.02. 08:47

Négyezer menekült érkezett Budapestre vonattal kedden

Az ukrajnai háború elől kedden 4058 ember, köztük 532 gyerek érkezett Budapestre vonattal – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK). Azt írták, hogy a legtöbben információt kértek, illetve egyénileg utaztak tovább, vagy rokonokhoz mentek. Fővárosi és vidéki szálláshelyeken 37 ember, köztük hét gyerek elhelyezését és odaszállítását az együttműködő hatóságok oldották meg. (police.hu)

2022.03.02. 08:30

Sűrűsödik Magyarország fölött a légtér

Megnőtt a légi forgalom a magyar légtérben az orosz–ukrán háború kirobbanása óta – írta a Világgazdaság szerdán a HungaroControl Zrt. tájékoztatása alapján.

2022.03.02. 08:30

Megnyugodni látszik a forint árfolyama

Alig változott a forint árfolyama szerda reggelre a főbb devizákkal szemben a nemzetközi devizakereskedelemben. A forint jegyzése történelmi mélypont közelében van az euróval, a dollárral és a svájci frankkal szemben egyaránt.

  • Az eurót szerdán reggel nyolc órakor 377,70 forinton jegyezték a kedd esti 377,82 forint után.
  • A dollár jegyzése 340,18 forint után 340,15 forinton állt,
  • a svájci franké pedig 369,88 forint után 370,03 forinton.

Kedden nap közben

  • az euró legmagasabb jegyzése 379,79 forint volt,
  • a dolláré 340,43 forint,
  • a svájci franké pedig 370,80 forint. (MTI)
2022.03.02. 08:30

Jön az orosz gáz

A Gazprom továbbra is a megszokott módon szállít orosz gázt Európába ukrajnai tranzittal – közölte Szergej Kuprijanov, az orosz állami holding szóvivője úMoszkvában. Kuprijanov szerint a Gazprom az európai fogyasztók igénybejelentéseinek megfelelően, normál üzemmódban, március 2-án 109,4 millió köbméter orosz gázt szállít Ukrajnán keresztül. A TASZSZ hírügynökség szerint az igényelt orosz gázmennyiség kedden 109,6 millió köbméter volt. (MTI)

2022.03.02. 08:27

Önkéntes tanárok jelentkezését várják Budapesten

Az ukrajnai háborús helyzet miatt Budapestre érkező menekült diákok oktatását szervezi a Hetvenkét Tanítvány Mozgalom pedagógus műhelye és több budapesti katolikus iskola.

Az egyházi iskolák közül többen vállalják a menekült diákok felvételét az intézménybe. Emellett a Hetvenkét Tanítvány Mozgalom pedagógus műhelye és a Piarista Gimnázium tanítást szervez a menekült fiataloknak a Piarista Gimnázium belvárosi épületében. A tanórákat a kezdeményezéshez csatlakozó egyházi iskolák tanárai tartják önkéntes munkát vállalva.

A szervezők várják önkéntes tanárok jelentkezését is a visszajelzes@budapest.piarista.hu e-mail címen. (MTI)

2022.03.02. 08:20

Japán is Lvivből látja el diplomáciai képviseletét

Japán átmenetileg bezárja kijevi nagykövetségét, helyette a nyugat-ukrajnai Lvivben állít fel átmeneti diplomáciai képviseletet – jelentette be a szigetország külügyminisztériuma.

A háború kirobbanását követően a nagykövetségről többeket hazaküldtek, de Macuda Kuninori nagykövet néhány munkatárásával az ukrán fővárosban maradt. Február 27-éig mintegy 120 japán állampolgár hagyta el Ukrajnát.

A háború kezdete óta több ország – köztük Franciaország, az Egyesült Államok és Kanada – is Lvivbe helyezte át ukrajnai külképviseletét. (MTI)

2022.03.02. 07:45

Százezer ingyenes jegyet ajánlott fel az WizzAir

A Wizz Air százezer ingyenes jeggyel segíti az ukrán menekülteket, amelyeket az Ukrajnával szomszédos országokból (Lengyelország, Szlovákia, Magyarország, Románia) induló kontinentális európai repülőjáratokon használhatnak fel – közölte a légitársaság.

Azok az ukrán menekültek, akik repülőjegyet szeretnének foglalni, további információt a https://wizzair.com/#/rescue weboldalon találnak. A 100 ezer ingyenes jegy mellett a társaság minden járatára különlegesen kedvezményes díjszabást biztosít a menekülőknek. A sikeres foglaláshoz szükséges az ukrán útlevél vagy személyi igazolvány száma. (MTI)

2022.03.02. 07:43

10 ezer dollárnál többel nem lehet elhagyni Oroszországot

Egyre nő a félelem, hogy az orosz pénzügyi rendszer az összeomlik, így Vlagyimir Putyin orosz elnök elrendelte, hogy maximum 10 ezer dollárral hagyhatják el az emberek Oroszországot.

A rendelet azonnal, szerdától életbe lép. A Kreml ezzel a pénzügyi stabilitás helyreállítása érdekében szeretne fellépni azzal. (BBC, Portflio)

2022.03.02. 07:19

A Budapesten élő teniszsztár is szolgálatra jelentkezett Ukrajnában

Egyre több ismert ukrán sportoló fog fegyvert hazája védelmében. Egyikük a közösségi médiában üzent külföldi sporttársainak: „A csapatommal Ukrajnában maradunk, hogy megvédjük otthonainkat és családjainkat az orosz fegyveres erőktől, amelyek február 24-én megszállták Ukrajnát. Senki nem vesz részt további versenyeken.”

2022.03.02. 06:55

Újra megnyilvánult Kína az ukrajnai háború ügyében

Kína minden konstruktív nemzetközi kezdeményezést támogat az ukrajnai helyzet politikai megoldása érdekében – mondta Vang Ji kínai külügyminiszter ukrán hivatali kollégájának Dmitro Kulebának telefonbeszélgetésükben.

2022.03.02. 06:31

Sberbank: itt a vége

Az európai szanálási hatóság végelszámolást indított a magyar Sberbank anyavállalatánál, az osztrák Sberbank Europe AG-nál.

2022.03.02. 06:00

Ezért nem lehet “csak úgy” betenni Ukrajnát az Európai Unióba

Évtizedek munkájával forrt ki az az eljárásrend, amely során valamely országot integrálni tudta az Európai Unió, Ukrajna esetében viszont számos körülmény nem áll fenn, amely alapvető lenne Gálik Zoltán, a Budapesti Corvinus Egyetem docense szerint, aki az InfoRádiónak mondta el a részleteket.

Nyitókép: MTI/EPA/Szerhij Kozlov

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában