Pánikvásárlásba kezdtek a töltőállomásokon az orosz-ukrán konfliktus miatt – Liner.hu

Ezt olvasta már?

A háborús helyzet következtében valósággal megrohanták a benzinkutakat déli szomszédunknál.

Szerbiában óriási tömegek várakoznak a töltőállomásokon, ahol az emberek nagy tételben vesznek üzemanyagot. A 72 ezres lakosú Csacsakon például nagy a zsúfoltság van a töltőállomásoknál, minden oldalon járművek állnak, ami csütörtök este szokatlan – írta a Napi.hu.

A központtól nem messze lévő benzinkútnál voltam. Nem hivatalosan megtudtam, hogy a NIS nem korlátozta az üzemanyag vásárlását, a többiek pedig 20 literig. Az emberek félnek, látom a kétségbeesett arcokat. Az egyik gazda ezer eurót váltott, hogy olajkészleteket halmozzon fel, mert szüksége van rá a mezőgazdasági terményekhez. Ez egy borzalom, mintha háborúban lennénk” – mondta az egyik helyi lakos.

A szerb kormány február 12-én limitálta az üzemanyagok árát, az indoklás szerint a döntést a nagyobb zavarok megelőzése és a lakosság életszínvonalának megőrzése érdekében hozták, miután a korábbi áremelések közvetlenül érintették minden más áru és szolgáltatás árát.

Újvidéken szintén a benzinkutakra siettek a helyiek, mivel olyan pletykák kezdtek el keringeni a régióban, hogy korlátozni fogják a megvásárolható üzemanyag mennyiségét.

Mindeközben a kormány igyekszik megnyugtatni az állampolgárokat, mondván minden elegendő mennyiségben van, és Szerbiának egyáltalán nincs gondja a kőolajszármazékok ellátásával; nyilvánvaló, hogy valaki szándékosan gerjesztenek pánikot.

Jelentkezz, és légy Te is a Liner.hu csapatának tagja

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában