Óránként figyelem, életben van-e a férjem

Ezt olvasta már?

A 36 éves élsportoló több mint ötmillió dollárt teniszezett össze közel húszéves karrierje során, és még Roger Federert is sikerült egyszer legyőznie Wimbledonban 2013-ban. Családjával kitűnő körülmények között éltek Budapesten, a férj most mégis itt hagyta feleségét és három gyermekét, hogy beállhasson az ukrán hadseregbe.

Felesége, Anfisa Bulgakova elmesélte, hogy Sztahovszkij békeidőben is hatalmas patrióta volt, aki mindig a szívén viselte hazája sorsát. Nyaralás közben érte őket a szörnyű hír, hogy Oroszország megtámadta Ukrajnát.

Szavakba nem lehet foglalni, hogy mit éreztünk azon a reggelen. Legbelül tudtam azt, hogy milyen döntést fog meghozni, de valahol mélyen azt is reméltem, hogy nem teszi meg ezt a lépést. Pillanatnyilag Kijevben van, és ha eljön az a nap, fegyvert is fog majd

– mondta a teniszező felesége, aki emlékeztetett arra, hogy ez a háború tulajdonképpen 2014 óta folyik. Az ukránok most azért küzdenek, hogy náluk ne ugyanaz a rezsim legyen, mint az oroszoknál az elmúlt bő húsz évben.

Mindenkinek meg kell értenie, hogy Putyin nem egyenlő Oroszországgal

– mutatott rá a feleség, aki úgy látja, hogy az oroszok mára az egész világot maguk ellen fordították, holott nem ők a hibásak, hanem a vezetőjük. A legfájdalmasabb ebben a háborúban, hogy két testvérnép utálta meg egymást, amiben családok mentek tönkre, hiszen rengeteg orosz–ukrán válás volt 2014 óta.

Hozzáteszem, hogy a férjem ukrán, és én orosz vagyok. nem tudom, mit fog hozni a jövő. Adja a Jóisten, hogy itt ne legyen világháború!

– mondta Bulgakova, aki senkinek nem kívánja azt a fájdalmat, amit átélt az elmúlt napokban.

Hatalmas fájdalom van bennem, ahogy azt látom, hogy a két testvérnép harcol egymás ellen. Borzasztó az egész helyzet. Óránként figyelem a férjem a chatben, és azt is, hogy merre tartózkodik. A gyerekeknek nem beszélek erről még semmit. Reménykedem a legjobban, és csak imádkozni tudok, hogy érjen haza egészségesen

– mondta Anfisa Bulgakova, aki azért is éli meg borzasztóan a mostani helyzetet, mert tudja jól, hogy az orosz ember az nem ilyen. Anfisa nőként próbál erős maradni, gyűjtéseket szervez, cégekkel és magánszemélyekkel tárgyal, hogy segítsen a rászorulókon, és arra kéri az embereket:

az orosz kormány döntéseit ne azonosítsák az orosz emberekkel. 

(Borítókép: az ukrán Szerhij Sztahovszkij játszik Fucsovics Márton ellen a Magyarország – Ukrajna tenisz Davis Kupa-osztályozón Budapesten, a Sport 11 központban 2019. szeptember 15-én. Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI)

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában