Németország szerint további Strela rakétákat kap Ukrajna – Orosz-ukrán háború

Ezt olvasta már?

Az orosz Fekete-tengeri Flotta szerdán Mariupol kikötővárosban temette el parancsnokhelyettesét, a március 20-án megölt Andrej Palij első rangú kapitányt. Mihajlo Podoljak ukrán elnöki tanácsadó vasárnap hat orosz tábornokot nevezett meg, akiket szerinte Ukrajnában öltek meg, több tucat ezredessel és más tisztekkel együtt – jelentette a Reuters.

Konrad Muzyka, a lengyelországi Rochan tanácsadó cég igazgatója szerint az orosz magas rangú áldozatokról szóló ukrán becslések hihetőek, de nehéz ellenőrizni őket, és a tényleges szám valószínűleg kisebb. “Még ha két tábornokról van is szó, az is nagy dolog” – mondta. “Nem csak tábornokokról beszélünk, hanem ezredesekről is, akik természetesen szintén nagyon magasan állnak a szervezetben”.

Szerinte az ilyen veszteségek azt sugallják, hogy Oroszország nem ismeri jól az ukrán tüzérségi állásokat, és Ukrajnának sikerül pontosan bemérnie a magas rangú orosz tisztek tartózkodási helyét, valószínűleg a mobiltelefonjaik jelein keresztül.

Egy magas rangú moszkvai külföldi diplomata a Reutersnek nyilatkozott: “A jelentések szerint súlyos veszteségeket szenvedtek az ezredesek és annál magasabb rangúak körében az oroszok.” A diplomata szerint az orosz hadsereg erősen centralizált és hierarchikus, és hiányoznak a nyugati típusú, felhatalmazott altisztek. “Túl sok az ezredes, túl kevés a tizedes. Így az történik, hogy olyan megoldandó feladatokat, amelyeket Nyugaton sokkal alacsonyabb szinteken oldanának meg, feljebb adnak a láncolaton, hogy ott döntsenek róluk.” A diplomata szerint a hierarchikus struktúra a rangidős tiszteket a frontra vonzotta, hogy megoldják a problémákat vagy új lendületet adjanak az erőfeszítéseknek, és így sebezhetővé tették őket a támadásokkal szemben.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Legfrissebb a témában

Még több hasonló cikk a témában