Megszólalt a Gloster az ukrajnai háborúról

Ezt olvasta már?

A Gloster Csoport működését, gazdálkodását, likviditását az orosz-ukrán háború közvetlenül nem érinti, a társaság és partnerei nincsenek kitéve a háború okozta közvetlen negatív gazdasági hatásoknak – így többek között az Európai Unió, valamint az Egyesült Államok szankcióinak -, a Gloster bevételei a terveknek megfelelően alakulnak.

A Gloster csoport 2022-es üzleti év megvalósítása és a negyedik negyedéves nyitott rendelésállományának teljesítése során nem számít jelentős negatív hatásokra a szomszédunkban dúló fegyveres konfliktus következményeképpen.

A menedzsment a 2021. decemberében kiadott négyéves stratégián nem módosít, a társaság erőforrásait annak változatlan formában történő megvalósítására fordítja.

A 2021-es üzleti év előzetes konszolidált számait a Gloster csoport várhatóan 2022. március 22-én teszi közzé.

A Társaság menedzsmentje és munkatársai együttérzéssel figyelik a kialakult ukrajnai helyzetet és bíznak a háború mihamarabbi békés lezárásában. A Gloster a munkavállalóival együtt adománygyűjtést szervezett, így próbál segítséget nyújtani a háború elől hazánkban menedéket keresők számára.

A Gloster árfolyama ma 8,6 százalékkal került lejjebb, míg idén 18,6 százalékos mínuszban van a jegyzés.

Címlapkép: Budapesti Értéktőzsde

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában