Levadászták Vlagyimirt az ukránok

Ezt olvasta már?

A megszállók legfeljebb három napra rendelkeznek lőszer- és élelmiszerkészletekkel. Hasonló a helyzet az üzemanyaggal, amit tartálykocsik pótolnak – jelentette az ukrán fegyveres erők vezérkara.

Az Unian ukrán hírügynökség szerint az előző napon kilenc ellenséges légi járművet találtak el: egy repülőgépet, hat pilóta nélküli repülőgépet és két helikoptert. A lelőtt rakéták száma pontosítás alatt áll.

Az ukrán forrás szerint mintegy háromszáz megszálló megtagadta a támadásokra vonatkozó parancsok végrehajtását, és 70 egységnyi felszereléssel elhagyta a hadművelet területét.

Mint mondták, a luhanszki régió ideiglenesen megszállt területein a kényszermozgósítás kaotikusan megy végbe, ugyanis a mozgósítottak többsége nem rendelkezik katonai tapasztalattal.

A jelentés szerint az ukrán védők 13 ellenséges támadást vertek vissza, 14 harckocsit, 8 gyalogsági harcjárművet, két páncélozott szállító járművet, három tüzérségi rendszert és négy egyéb járművet semmisítettek meg. A légvédelmi egységek két ellenséges légi célpontot találtak el. Az ellenséges személyzet vesztesége körülbelül háromszáz fő volt.

Ezenkívül Mariupol védői megsemmisítették a Raptor járőrhajót és a Leer–3 elektronikus hadviselési rendszert.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Legfrissebb a témában

Még több hasonló cikk a témában