Kína szerint hazugságokat terjesztenek róluk az orosz–ukrán háborúval kapcsolatban – Így vélekednek a kínai emberek a harcokról

Ezt olvasta már?

Kína szerint az Egyesült Államok megpróbál róluk hazug információkat terjeszteni az orosz-ukrán háború kapcsán, hogy ezzel hiteltelenítsék a saját felelősségüket a kialakult helyzetben, közölte a Hszinhua kínai állami hírügynökséggel a kínai külügyminisztérium szóvivője.

Vang Ven-pin szerint Kína továbbra is aggodalmát fejezi ki az Ukrajnában kialakult helyzet miatt, ennek ellenére nem hajlandó Oroszországot más országokhoz hasonlóan elítélni és szankcionálni, és nem áll szándékában részt venni az ukrajnai kérdés semmilyen diplomáciai megoldásában.

A külügyminisztérium szerint az Egyesült Államok fals információk terjesztésével próbálja eltitkolni, hogy ők kezdték az egész ukrajnai krízist, hogy abból hasznot húzzanak. Minden diplomácia erőfeszítést üdvözölnek, ami elősegíti az orosz-ukrán kérdésben a megállapodást, és támogatják a két országot abban, hogy párbeszéden és tárgyalásokon keresztül olyan politikai megoldást keressenek, amely mindkét fél jogos aggályait figyelembe veszi, és elősegíti a tartós békét és stabilitást Európában.

Minden cikk, kép, videó, információ az ukrajnai háborúról itt!

Mit gondol a kínai nép a most zajló háborúról?

A kínai emberek egy része teljesen eltérően gondolkodik Oroszország Ukrajna elleni háborújáról az európaiak jelentős többségéhez képest.

Az Euronews riportjában egy pekingi férfi azt mondta, támogatniuk kell Oroszországot, mert ha elpusztul, biztos, hogy ők lesznek a következők. Egy másik férfi egyetért azzal, hogy a kínai kormány tartózkodik Moszkva kritizálásától, inkább az Egyesült Államokat hibáztatja, akik már megtámadták Irakot, Iránt és egy sor országot és az Oroszország és Ukrajna közötti háború nem az ő dolguk.

Kína legnépszerűbb mikroblog weboldalán, a Weibón viszont valaki azt írta valaki, hogy „minden inváziós háborút” ellenez, a háborút a pokolba kívánja, mert ha egyszer kitör a háború, a hétköznapi emberek és gyermekeik halnak meg, miközben a háború kirobbantói csak széttárják a kezüket.

Egymillió forint kihúzná a bajból?

Nem mindegy, hol vesz fel személyi kölcsönt, hiszen a bankok ajánlatai között jelentős különbségek lehetnek. A Bank360 hitelkalkulátorával könnyen összehasonlíthatja pénzintézetek ajánlatait! Egymillió forint 72 hónapra akár 7,7 százalékos THM-mel is elérhető, egy jó döntéssel a teljes futamidő alatt százezreket spórolhat.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában