Harkivi polgármester: Az oroszok szándékosan pusztítják az ukrán lakosságot

Ezt olvasta már?

Ihor Terehov szerint az oroszok által támadott háztömbökben nem állomásoznak ukrán csapatok.

Háború Ukrajnában

„Különleges katonai művelet” végrehajtását rendelte el a kelet-ukrajnai Donyec-medencében Vlagyimir Putyin orosz államfő. Az orosz hadsereg minden oldalról támadást indított, Ukrajnában pánikhangulat alakult ki. Tudósítóink a helyszínről számolnak be a helyzetről.

Az orosz csapatok által napok óta ostrom alatt tartott északkelet-ukrajnai város, Harkiv polgármestere szerint az orosz hadsereg a polgári létesítmények támadásával „szándékosan törekszik az ukrán lakosság elpusztítására” – írja a CNN.

„A helyzet roppant nehéz. Harkiv súlyosan megszenvedi a folyamatos bombázásokat. Repülők cikáznak fölöttünk, rakétákat, gránátokat lőnek ki ránk és a lakóépületeket támadják” – mondta el Ihor Terehov polgármester. Szerinte nem állomásoznak ukrán csapatok az oroszok által tűz alatt tartott háztömbökben, ami azt jelenti, hogy „szándékosan támadják a lakóépületeket”. Ugyan több lakó képes volt menedéket találni magának, de nagy a száma a halottaknak is és sokan kerültek kórházba sebesülésekkel.

Az ukrán mentőszolgálat csütörtök reggel azt közölte, hogy az elmúlt 24 órában Harkivban 34 civil halt meg és 285 a sebesültek száma.

Az orosz-ukrán háború eseményeit követő hírfolyamunkat alább találják:

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában