Gödörbe zuhan az orosz gazdaság – Orosz-ukrán háború

Ezt olvasta már?

Kedden megkezdődhetnek a tárgyalások Törökországban Oroszország és Ukrajna tisztségviselői között. Putyin és török kollégája, Recep Tayyip Erdogan vasárnap telefonon megállapodott abban, hogy Isztambul ad otthont a megbeszéléseknek, amelyek Ankara reményei szerint tűzszünethez vezetnek.

Törökország azt javasolta, hogy a tárgyalások már hétfőn kezdődhetnek, de Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője egy telefonkonferencián azt mondta az újságíróknak, hogy ez nem valószínű, mivel a tárgyalófelek csak a következő órákban érkeznek oda.

Hozzátette, hogy fontos, hogy a megbeszéléseket szemtől szemben folytassák le, miután szerinte a tárgyalások eddigi több fordulója során nem történt jelentős előrelépés.

Egy magas rangú ukrán tisztviselő, Ihor Zsovkva, Zelenszkij hivatalának helyettes vezetője azt mondta, hogy Törökország azon országok között van, amelyek az ukrajnai háborút lezáró, Oroszországgal kötött megállapodás részeként biztonsági garanciákat kínálhatnak Kijevnek.

Kijev azt mondta, hogy jogilag kötelező erejű biztonsági garanciákat szeretne, amelyek egy jövőbeli támadás esetén védelmet nyújtanának Ukrajnának a szövetségesek egy csoportjától.

(Al Jazeera)

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában