Ezt állítják az oroszok a Google-ről a háborúban – Liner.hu

Ezt olvasta már?

Az orosz internetes szabályozó hatóság azzal vádolja a céget, hogy bizonyos „tiltott” tartalmak miatt részt vett az „Oroszország elleni információs háborúban”.

A Roszkamnadzor egy Telegram-posztban azt állította, hogy a YouTube határozottan „bátorította” a hamis információk terjesztését, valamint lehetővé tette, hogy a szélsőjobboldali ukrán csoportok tartalmai továbbra is megjelenjenek az oldalon.

A közlemény szerint az amerikai platform „őszintén elősegíti” az ukrajnai különleges katonai műveletről szóló, az Orosz Föderáció fegyveres erőit lejárató hírek népszerűsítését, amelyek „megbízhatatlanok és társadalmi szempontból károsnak minősülnek” – derül ki a The Hill cikkéből.

Hozzátették, hogy a szélsőséges szervezetek, mint például a Jobb Szektor és a nacionalisa Azov-ezred, az orosz katonák elleni erőszakra is felszólítanak az ehhez köthető anyagokban, így pénzbírságot rónak ki a Google-re, amely ezáltal részt vett a „hamis tartalmak terjesztésében”, az erre irányuló vádakra azonban a cég egyelőre nem reagált.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában