Először nevezte Kína nyilvánosan „háborúnak” az orosz-ukrán válságot – Liner.hu

Ezt olvasta már?

Kína eddig tartózkodott attól, hogy háborúnak vagy inváziónak titulálja az Oroszország és Ukrajna között kialakult konfliktust.

Vang Ji, Kína külügyminisztere azonban most először nyíltan háborúnak nevezte Oroszország invázióját Ukrajna ellen, méghozzá azon nyilatkozatában, amelyben a de-eszkalációra szólította fel a feleket.

Vang Ji ugyanis kijelentette, hogy nagyon reméli, az Ukrajnában zajló háború „minél hamarabb véget fog érni” – írja a Reuters. A kínai külügyminiszter felszólította mindenkit, hogy nyugodjon le és tegyen több lépést az eszkaláció elkerülése érdekében.

Kína nagyon nehéz helyzetbe került, amióta Oroszország lerohanta Ukrajnát február 24-én. Peking fontos partnere Moszkvát „ellenségem ellensége a barátom” alapon, amely meglátszik a kínai kommunikációban is.

Jelentkezz, és légy Te is a Liner.hu csapatának tagja

A hivatalos kommüniké ugyanis nem állt ki teljesen Oroszország mellett és elsősorban mindig arra sürgetnek a kínai vezető tisztviselők, hogy üljenek a felek a tárgyalóasztalhoz és hagyjanak fel a helyzet eszkalációjával.

A kínai média viszont kezdi átvenni az orosz média kommunikációját a lehetetlen vádak és a „katonai hadművelet” elnevezés tekintetében. A kínai média pedig ezer szállal kötődik a Kommunista Párthoz, ezért itt megfigyelhető egy ellentét.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában