Brutális jogsértésekről és deportálásról beszélt az Euronewsnak az ukrán ombudsman

Ezt olvasta már?

Tömeges jogsértésekről, deportálásokról és háborús bűnökről számolt be brüsszeli útján az ukrán állampolgári jogok biztosa, aki a háború kezdete óta gyűjti a bizonyítékokat az oroszok ellen.

Az orosz hadsereg által elkövetett háborús bűnökről beszélt az Euronewsnak az ukrán ombudsman. A kijevi állampolgári jogok biztosa az orosz offenzíva kezdete óta gyűjti a bizonyítékokat. Most Brüsszelben találkozott uniós döntéshozókkal és újságírókkal, így csatornánk riportere is feltehetett néhány kérdést. Ljudmila Denisova arról is beszámolt, hogy már 400 ezer ukránt telepítettek erőszakkal Oroszországba.

Onnan buszokkal vitték át őket Oroszországba, majd vonattal más távoli helyekre, például a távol-keleti Szahalin régióba” – mondta Ljudmila Denisova.

Az ombudsman szerint sorozatosak a jogsértések és a háborús bűnök Oroszország részéről. Hozzátette, a háború kezdete óta egyetlen valódi humanitárius folyosó sem nyílt. A kijevi kormány szerint az oroszok ukrán katonai egyenruhákat lopnak, azokban követnek el bűncselekményeket. A mariupoli bombázás egyértelműen népirtásnak számít.

“Nagyon nehéz a helyzet Mariupolban és nem változik. A legtöbb épület elpusztult a bombázásokban és több, mint 20 ezer embert öltek meg”- mondta az ombudsman.

A városban nincs élelem és víz. Vlagyimir Putyin a francia elnöknek azt mondta, a bombázás addig folytatódik, amíg Mariupol megadja magát.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában