Az ukránok szerint 300 orosz katona tagadta meg a hadparancsot és vonult el Szumi városa mellől

Ezt olvasta már?

300 orosz katona tagadta meg a hadparancsot és hagyta el a hadműveleti területet Szumi városa mellett az Ukrán Fegyveres Erők vezérkarának jelentése szerint. A katonák magukkal vittek 70 egységnyi felszerelést is.

A vezérkar szerint az Ukrajnában működő orosz megszálló erőknek legfeljebb három napra elegendő lőszer- és élelmiszerkészlettel rendelkeztek kedden. Ugyanez a helyzet az üzemanyaggal is, melyet teherautókkal szállítanak nekik, miután nem sikerült a szükségleteik kielégítéséhez elegendő mennyiséget csővezetéken át biztosítaniuk – írja a Mukachevo.net.

Az ellátási gondok súlyosan rombolják az orosz katonák harci morálját is, valószínűleg ez vezethetett ahhoz, hogy a fent említett 300 katona is inkább elvonult a harctérről.

A luhanszki régióban az orosz hadsereg jelentős veszteségei miatt mobilizálták a helyi lakosságot és gyors kiképzésben részesítették azokat, akik önkéntesként csatlakoztak hozzájuk. A mobilizáció ennek ellenére az ukránok szerint kaotikus, az emberek többségének semmilyen katonai kiképzése vagy specializációja nincs, miután soha nem szolgáltak hadseregben. Azokkal, akiknek van orosz útlevele, illetve akiknek van a luhanszki szeparatisták által kiállított papírja, önkéntesként tüntetik fel és munkaszerződést kötnek velük.

Az ukrán adatok szerint mácius 23-áig az oroszok 15600 katonát, emellett 517 tankot és 1578 katonai járművet vesztettek. Az orosz Komszomolszkaja Pravda nevű, kormányközeli lap kedden tízezer fős orosz katonai veszteségről írt – igaz, pár perccel a hír publikálása után a weblapról eltűnt a beszámoló ezen része. A lap szerint meghakkelték őket.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Legfrissebb a témában

Még több hasonló cikk a témában