Az oroszok állítják: lelőttek három ukrán drónt szombaton

Ezt olvasta már?

Konasenkov szerint az orosz hadsereg összesen 3593 katonai célpontot semmisített meg Ukrajnában a harcok február 24-i kezdete óta. Oroszország saját bevallása szerint nem támad civil célpontokat.

Az ENSZ ezzel szemben úgy értesült, hogy az orosz csapatok többször megsértették a nemzetközi jogot, egyebek között azzal, hogy kazettás bombákat vetettek be, még lakott területeken is. A világszervezet 26 támadásról tud, amelyet az orosz hadsereg követett el ukrajnai egészségügyi létesítmények ellen. Ezekben összesen tizenkét ember vesztette életét.

Az orosz védelmi minisztérium kiemelte, hogy rohamosan romlik a humanitárius helyzet Ukrajnában, és néhány városban katasztrofális állapotok vannak. A tárca kifogásolta, hogy Ukrajna ennek ellenére ismét elutasította, hogy humanitárius folyosókat nyissanak Oroszország felé a háború elől menekülő lakosságnak.

Moszkvai értesülések szerint az oroszbarát szakadárok elérték a 100 ezer lakosú Szeverodonyeck városát, míg az orosz csapatok további tizenkét kilométert haladtak előre, és több falu felett megszerezték az ellenőrzést.

Címlapkép: Getty Images

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában