Oltás okozta vérrög miatt halt meg a 32 éves tanárnő, 30 millió a kártérítés

Ezt olvasta már?

A 32 éves tanárnő 2021 áprilisában halt meg a genovai San Martino kórházban agyi trombózisban, néhány nappal az Astrazeneca vakcina beadása után. A törvényszéki patológus és a hematológus megállapították, hogy a beteg halála a Covid-19 elleni vakcina beadásából eredő mellékhatásoknak tulajdonítható.

A család ügyvédei szerint valamivel több mint 77 ezer euró (nagyjából 30 millió forint) kártérítésre lennének jogosultak. A törvény egyébként egy 150 millió eurós alapot különített el a Covid-oltás károlsultjainak. A családtagok pedig nem zárták ki a polgári pert sem az állam ellen – írja a Rai News.

(Kiemelt képünk: Értesítés az AstraZeneca svéd-brit gyógyszergyártó koronavírus elleni oltóanyaga beadásának szüneteléséről az új koronavírus elleni oltóközpontként működő római La Nuvola kongresszusi központ előtt 2021. március 16-án. Az olasz gyógyszerügynökség (Aifa) bejelentette az AstraZeneca svéd-brit gyógyszergyártó koronavírus elleni oltóanyaga használatának azonnali és országos felfüggesztését, miután Olaszországban két ember meghalt a szérum beadása után. MTI/EPA/ANSA/Ettore Ferrari)

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában