Népszava: Nem tájékoztatják az orvosokat arról, hogy kiknek adhatják be a negyedik oltást

Ezt olvasta már?

Az orvosokat is zavarba hozta a negyedik oltással kapcsolatos kormányzati kommunikáció, miután a szakemberek sem kapták meg a lebonyolításhoz várt segítséget – írja a Népszava.

Koronavírus-járvány

Van-e visszatérés a “normalitáshoz” az oltásoknak köszönhetően? Mennyire fenyegetőek a vírus különböző mutációi? Kell-e tartanunk újabb járványhullámoktól? Cikksorozatunkban megtalál mindent, ami a koronavírus-járványról tudnia kell.

A közvetlenül az oltópontokon jelentkező pácienseket a tapasztalat szerint vagy beoltják, vagy nem, ha a negyedik oltást kérik, online regisztrálni pedig nem is lehet a negyedikre – írja a Népszava. Egy budapesti oltópont vezetője úgy fogalmazott a lapnak: többször el kellett küldeni a negyedik oltásért jelentkezőket, „mert szakmai eljárásrend hiányában nem tudunk felelős döntés hozni, az orvosaink pedig így nem vállalták a felelősséget.” 

A legutóbbi kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter azt mondta, hogy a negyedik oltást orvossal való konzultáció alapján bárki megkaphatja, és megígérte, hogy még azon a héten megjelenik a szabályozás. Orbán Viktor egy nappal később már azt mondta, hogy a negyedik oltást négy hónappal a harmadik oltás után lehet felvenni, hat hónappal a harmadik vakcina után pedig a kormány ajánlja is. Csakhogy a regisztrációs oldalon még nem lehet az újabb dózisra jelentkezni, a kormány vakcinainfós levelében pedig szóba sem került a negyedik oltás.

Még nyomtatványt sem kaptunk a negyedik oltás igényléséhez, de a páciensek már jönnek, és égnek a telefonvonalak – tette hozzá mindehhez a Népszavának nyilatkozó orvos. Telefonon iránymutatást is kért a kormányhivataltól, ahol azt tanácsolták: ne bonyolítsák túl, aki kéri a negyediket, annak adják be.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában