Meghalt egy 26 éves fiatal, a Pfizer oltásának mellékhatásával hozzák összefüggésbe a halálát

Ezt olvasta már?

Éves Signature-előfizetés karácsonyra!
Karácsonyi akciónk keretében 33%-os kedvezménnyel vásárolható meg a Portfolio éves Signature-előfizetése. További részletek ide kattintva.

Az elhunyt az első oltása felvétele után szívizomgyulladást kapott, mely az egyik lehetséges mellékhatása fiatalabb korosztályban az oltásnak. A 26 éves férfi a tüneteivel nem keresett fel orvost, a szívizomgyulladás a szervezet vérellátását csökkentheti és a szívritmust zavarhatja meg.

A jelenleg rendelkezésre álló információk alapján a testület megállapította, hogy a szívizomgyulladást valószínűleg az oltás okozta ennél a személynél

– közölte a vakcinák biztonságosságát vizsgáló független testület egy közleményben.

Ez már a második eset, amelyet Új-Zélandon e ritka, de ismert mellékhatással hoznak összefüggésbe, az országban egy nő még augusztusban hunyt el szívizomgyulladásban, miután felvette az oltásokat.

A testület azt is közölte, két további esetet, egy 60 éves és egy 13 éves fiatalét is vizsgálják, akik meghaltak az oltás után, és elképzelhető, hogy szívizomgyulladásuk volt. A 13 éves elhunyt esetében további vizsgálatokra van szükség, a 60 éves illető esetében nem valószínű, hogy az oltás közrejátszott a halálában.   

A Pfizer a hírügynökség megkeresésére közölte, hogy tudnak az esetről, minden hasonló esetet vizsgálnak, és úgy hiszik, az oltás előnyei meghaladják a mellékhatások kockázatát.

(Reuters)

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában