Komoly mellékhatást fedeztek fel az egyik koronavírus-vakcinánál – Liner.hu

Ezt olvasta már?

A klinikai tesztek során a beoltottaknál nagyobb arányban jelentkezett szívizomgyulladás, mint a többi jóváhagyott oltóanyag esetén.

Közel 23 százalékot zuhant a Novovax gyógyszergyártó részvényárfolyama, miután az amerikai gyógyszerfelügyelet részletesen bemutatta a cég koronavírus elleni vakcinajelöltje klinikai adatainak értékelését – olvasható a Portfolio cikkében.

A jelentés szerint a klinikai vizsgálat során legalább négy esetben fordult elő szívizomgyulladás, amennyiben pedig ez összefüggésben áll az oltással, úgy a szívizomgyulladás kockázata magasabb lehet annál, mint amit az mRNS oltóanyagok esetén rögzítettek.

A vizsgálatok ezen szakaszában korábban egyik jóváhagyott mRNS-vakcina esetén sem figyeltek meg szívizomgyulladásos eseteket, az első jelentések csak az engedélyezés után kezdtek érkezni róla.

Ez arra utalhat, hogy a Novovax esetén a gyakorlatan magasabb arányban fordulhat elő ez a mellékhatás, mint a Moderna vagy Pfizer vakcinák esetén tapasztaltak. A hír hatására a vállalat részvényei idén eddig 70 százalékot estek.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában